Preporuke Opštinskog štaba za vanredne situacije

Opštinski štab za vanredne situacije, na svojoj četrnaestoj vanrednoj sednici održanoj dana 27.04.2020.god. donosi  Preporuku:

  • Preporučuje se svim privrednim subjektima, a naročito privrednim subjektima koji obavljaju proizvodnu delatnost, da rade, odnosno da nastave rad punim kapacitetom, uz poštovanje preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga.
  • Dozvoljava se rad kozmetičkim salonima i salonima za tretmane za ulepšavanje, salonima za masažu, pedikir i manikir i frizerskim salonima na teritoriji opštine Bačka Topola.Nastavkom rada poslodavci su dužni da zaposlenima i korisnicima usluga obezbede, odnosno omoguće primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih tj. korisnika usluga, a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 (držanje socijalne distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica) i da u tom smislu donesu poseban plan primene mera, koji je sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.
 

Jedan komentar

  1. Interesuje me dali ce ce odrzati majski vasar u topoli

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *