Otvorena linija za pružanje pomoći stanovnicima Bačke Topole

Povodom vanredne situacije i kontrolisanog kretanja penzionera, komandant Štaba za vanredne situacije Gabor Kišlinder održao je sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica i doneta je odluka o pružanju pomoći građanima.

Na sastanku je dogovoreno da linija za pružanje informacija građanima, pre svega najugroženijima, osobama starijim od 65 godina, bude otvorena svaki dan od 7 do 17 časova. Pozivanjem broja MZ Bačke Topole, 024 715 757, mogu da se prijave oni kojima je potrebna pomoć bilo kakve vrste, ali i volonteri koji su spremni da pruže neophodnu pomoć svojim sugrađanima. Volonteri su u obavezi da sa sobom imaju identifikacioni dokument, te se mole građani da lica bez identifikacije ne puštaju.

Ostale Mesne Zajednice će blagovremeno objaviti svoje brojeve telefona na koje će ih stanovnici moći kontaktirati.

PO PROJEKTU ZA SUFINANSIRANJE MEDIJA OPŠTINE BAČKE TOPOLA 

 

2 komentara

  1. Apsolutno podržavam sve mere predostrožnosti, s tim da bi više pažnje trebalo obratiti na one mladje ljude koji su u zadnjim danima došli iz inostranstva , nikome se nisu javili ali su svugde po gradu i kafićima, što u kupovini ,što u odmoru od stresa koji su do sada u inostranstvu preživeli zbog stanja koje je tamo ranije nastalo. Drugo, ne bih da politiziram, nije vreme , ali mnogi stari sugradjani ni ne znaju kome treba da se obrate za pomoć, a u predizbornoj kampanji su već posećeni od strane aktivista sa manjim poklonima. Sad neka se spreme liste iz stranaka , gde su ti stari, ko su , posetite ih sa po jednom maskom, za ne daj B ože , i bar flašicom alkohola za dezinfekciju. Sigurno neće biti na odmet a nisu bili u mogućnosti da nabave kao što tek sad neće moći. Svim sugradjanima želim da istraju , mladima koji sad održavaju život u kakvoj takvoj normali puno sreće i dobro zdravlje .

     
  2. киш пишта

    мени не треба ни један члан СТРАЊКЕ ДА ДОЂЕ- све су исте ЛАЖОВИ!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *