Održano 19. tradicionalno takmičenje u kuvanju

U organizaciji kuvara amatera Srbije i Vojvodine, u nedelju 17.10.2020. održano je 19. tradicionalno prvenstvo u kuvanju paprikaša od petla na salašu „Kinga“ kod Bačke Topole.

Ovu manifestaciju prati veliki broj prijatelja i sponzora: Perutnina B. Topola, Master- Food B. Topola, Pekara Robi B. Topola, Eurotehna N. Sad, Temkos-plus N. Orahovo, Compart doo B. Topola, Impression B. Topola, Penny Lane Bečej, Pekara Lipa B. Topola, Dario servis B. Topola, Bestfriz Tomislavci kao i medijski sponzori RTV i mojabackatopola.rs.

U uslovima pandemije koja trenutno vlada, organizatori su smanjili broj učesnika na 30. ekipa. Učestvovali su višestruki šampioni i u oštroj konkurenciji dobili smo pobednike u dve kategorije.

U kuvanju bubca (zuza), pobednik je ekipa iz Martonoša, dok je ekipa iz Bačke Topole pobednik u kuvanju petlovog paprikaša.

PO PROJEKTU ZA SUFINANSIRANJE MEDIJA OPŠTINE BAČKE TOPOLA 

[Best_Wordpress_Gallery id=“149″ gal_title=“Kuvanje petlovog paprikasa“]

 

 

 

Jedan komentar

  1. Konačno nešto lepo! Treba negovati kulturu i tradiciju! Taj salaš i vlasnik su jedni od retkih koji se i dalje bore da sačuvaju što se sačuvati može! Kako ste se svi zajurili i ubrzali za 20 godina Vam deca nece znati ni kotlić skuvati, a kamoli biljku neku posaditi! Svaka čast, samo tako dalje!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *