Odloženo suđenje Đuri Vavrošu

SUBOTICA – Po drugi put glavni pretres u Osnovnom sudu u Subotici je odložen u predmetu protiv poznatog ekološkog aktiviste Đure Vavroša, koji je i predsednik Ekološkog udruženja „Hrast“.

djuro-vavrosProtiv njega je podneta privatna tužba za krivično delo narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti preduzeća d.o.o. Krivaja. Sledeće ročište je zakazano za 1.april u 11,30 časova.
Advokat okrivljenog, Đure Vavroša, Sreten Đorđević ponovo nije mogao da prisustvuje suđenju zbog zauzetosti, a okrivljeni je tražio da sam iznese dokaze, sa čime se nije složio advokat privatnog tužioca. Sudija je tada donela odluku da se pretres ponovo odloži.

„Tužioci su odustali, direktor nije došao navodno zbog toga jer su znali da će biti odloženo suđenje. Ja sam bio spreman da se sam branim, baš zbog toga da bi se završilo više suđenje. Ne treba mi branilac ja imam sve dokaze. Materijalne dokaze imam, izvode iz katastra Srbije, Geozavoda Vojvodine, karte, brojeve parcela u građevinskom području tako da nemam zbog čega da se branim. Zbog toga sam bio spreman da sam iznesem svoju odbranu“, rekao je Vavroš, predsednik Ekološkog udruženja „Hrast“ .

Advokat, privatnog tužioca, Živko Berćan nije želeo da komentariše današnji tok suđenja. Nije se složio sa time da okrivljeni iznese sam odbranu, jer nije došao privatni tužilac. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora do jedne godine.

Meštani Krivaje u saradnji sa Ekološkim udruženjem „Hrast“ iz Krivaje zasadili su oko 1200 sadnica, koje je kasnije preoralo d.o.o. Krivaja. Kada je sa ovim problemim izašao u javnost predsednik Ekološkog udruženja „Hrast“, Đuro Vavroš, preduzeće ga je tužilo za povredu ugleda.

Izvorni tekst: http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/subotica/odlozeno-sudjenje-djuri-vavrosu_697432.html

 

2 komentara

  1. Dokle će ovaj n….. H….. sa Krivaje da teroriše celo selo i okolinu, zaposlene neću da spominjem. Kada će mu neko više stati na put! Osilio se previše!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *