Obeležen dan sela na Mićunovu

Meštani naselja Mićunovo u subotu su polaganjem venaca na spomen obeležje palim borcima u NOR-u obeležili dan naseljenog mesta. Vence su položili predstavnici Vojske Srbije, Lokalne samouprave, Mesne zajenice i vladajuće kolacije, a po običaju na bistu Pavlu Mićunoviću cveće su položili predstavnici Omladine Mićunova.

Nakon kratkog podsećanja na stradanja u fašističkom teroru i nastupa solista SKC „Vuk Stefanović Karadžić” iz Bačke Topole, otpočele su takmičarske discipline za decu.
Tradicionalna trka okupila je i ove godine veliki broj najmlađih Mićunovčana, koje su na cilju čekale medalje i slatkiši.
Po običaju, među više disciplina u celodnevnom programu izdvojili su se po brojnosti učesnika turniri u tenisu i basketu.

Program je zaključila fudbalska utakmica između bačkotopolskog Garnizona Vojske Srbije i Mićunovčana, koja se na dan Mićunova igra sa tradicijom dužom od 50 godina, a ove godine je završena rezultatom 2:2.

Dan naselja prilika je i da se sumira prethodnih godinu dana kada su u pitanju ostvareni ciljevi u njegovom razvoju, a ovaj put reč je o planovima predviđenim programom Mesnog samodoprinosa MZ Bačka Topola, kojoj Mićunovo pripada. „Mesna zajednica je i ove godine vodila računa o potrebama Mićunovčana- rekao je sekretar MZ Bačka Topola, Predrag Lalović, precizirajući da su finansijsku podršku u zameni prozora na Domu omladine, projektu betoniranja trotoara i rekonstrukciji ulične rasvete, dali i Lokalna samouprava i resorni pokrajinski sekretarijati. Tako će nakon Ulice Spasenije Cane Babović, u narednim mesecima ulična rasveta biti rekonstruisana i u ostale četiri ulice naselja. Pored toga, u deonicama gde je to potrebno Mićunovčani će dobiti i nove trotoare. I dalje se radi na izradi dugoočekivanog projekta biciklističke staze od pružnog prelaza prema naselju, dodaje Lalović i precizira da će uskoro moći da se aplicira na odgovarajuće pokrajinske, republičke pa i inostrane konkurse. On je dodao i da od te staze neće imati koristi samo Mićunovčani, jer će se ona nadovezati na biciklističku cestu koja vodi do Industrijske zone, čime bi se za bicikliste formirao kružni tok saobraćaja.

preuzeto sa JIP

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *