OBAVEŠTENJE O SUZBIJANJU KRPELJA NA TERITORIJI OPŠTINE BAČKA TOPOLA

Obaveštavamo građane da će u periodu od 26.04. do 31.05.2022. godine preduzeće ORIS doo Sombor izvršiti suzbijanje krpelja na zelenim površinama u gradu i naseljenim mestima teritorije Opštine Bačka Topola.

Foto: Aneko.rs

Tretman će se sprovoditi preparatima na bazi aktivne materije deltametrin i lambda cihalotrin. Tretmanom će biti obuhvaćene zelene površine u gradu i naseljima kao i izletišta van naselja.

Molimo pčelare da u periodu vršenja tretmana zaštite ili izmeste svoje košnice.

Naseljena mesta na kojima će se vršiti tretman su sledeća: Bačka Topola, Gunaroš, Pobeda, Svetićevo, Kavilo, Njegoševo, Novo Orahovo, Bajša, Mali Beograd, Zobnatica, Tomislavci, Karađorđevo, Stara Moravica, Gornja Rogatica, Pačir, Bački Sokolac, Krivaja, Bogaroš, Panonija i Srednji Salaš.

Tretman će se vršiti onim danima sa povoljnom meteorološkom situacijom.

Precizni termini i lokacije tretmana moguse pratitiputemtelefona preduzeća Oris: 025/515 50 55.

 

Jedan komentar

  1. Da li radi neko na alternativi i rešenju za suzbijanje nekontrolisano razmnoženih smrdibuba u poslednjih 5 godina. Štetni efekti njihovog razmnožavanja su poprilično ozbiljni. S’ obzirom na vidnu nezainteresovanost finansiranja ljudstva za rešavanje ovoga problema, postavlja se pitanje kome je u interesu njihovo razmnožavanje!?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *