OBAVEŠTENJE O SUZBIJANJU KOMARACA NA TERITORIJI OPŠTINE BAČKA TOPOLA

Obaveštavamo građane da će u periodu od 20.07.2020. do 02.08.2020. godine biti izvršen tretman protiv odraslih formi komaraca sa zemlje i iz vazduha na teritoriji opštine Bačka Topola.

Tretman sa zemlje će se vršiti u svim naseljima opštine Bačka Topola kao i na području kritičnih priobalnih zona oko jezera. Preparat kojima će se izvršiti tretman sa zemlje je Deltasect 1,2 ULV. U isto vreme će biti izvršen avionski tretman iz vazduha na sledećim lokalitetima naseljenih mesta sa okolinom: Bačka Topola, Zobnatica, Karađorđevo, Mali Beograd, Bački Sokolac, Tomislavci, Krivaja, Gornja Rogatica, Stara Moravica, Pačir, Panonija, Novo Orahovo, Pobeda, Njegoševo, Svetićevo, Kavilovo, Srednji Salaš, Bajša, Bogaroš, Bagremovo i Gunaroš. Preparat koji će se koristiti prilikom aviotretmana je: NEOPIROX LAMBDA 2.0. Tretman će biti izveden u periodu od 20.07.2020. do 29.07.2020. godine, u vremenu od 18-22 h ukoliko se steknu optimalni meteorološki uslovi. Preparati su štetni za pčele te molimo pčelare da zatvore ili izmeste svoje košnice na udaljenost od 5 km od mesta tretiranja, dejstvo preparata traje 3 dana.

Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman nalaze se na fb i internet stranici preduzeća ORIS doo Sombor, gde se mogu pratiti najave i precizni termini radova. Dostupan telefon za sva pitanja je: 025/ 515 50 55.

 

.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *