Novi termin za suzbijanje komaraca u opštini Bačka Topola

Obaveštavamo građane da će od 03.08.2020. do 07.08.2020. godine biti izvršen tretman protiv odraslih formi komaraca sa zemlje i iz vazduha na teritoriji opštine Bačka Topola. Tretman za suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje i to u svim naseljima opštine Bačka Topola kao i kritičnih priobalnih zona oko jezera.

Foto: pixabay.com

Preparat kojima će se izvršiti tretman sa zemlje je Deltasect 1,2 ULV.

U isto vreme će biti izvršen avionski tretman iz vazduha na sledećim lokalitetima naseljenih mesta sa okolinom : Bačka Topola, Zobnatica, Karađorđevo , Mali Beograd, Bački Sokolac, Tomislavci, krivaja, Gornja Rogatica, Stara Moravica, Pačir, Panonija, Novo Orahovo, Pobeda, Njegoševo , Svetićevo, Kavilovo, Srednji Salaš, Bajša, Bogaroš, Bagremovo i Gunaroš .

Preparat koji će se koristiti prilikom avionskog tretmana je: NEOPIROX LAMBDA 2.0

Tretman će biti izveden u periodu od 03.08.2020. do 07.08.2020. godine, u vremenu od 18-22 h ukoliko se steknu optimalni meteorološki uslovi.

Preparati su štetni za pčele te molimo pčelare da zatvore ili izmeste svoje košnice na udaljenost od 5 km od mesta tretiranja, dejstvo preparata traje 3 dana.

U slučaju neodgovarajućih meteoroloških uslova akcija suzbijanja komaraca će biti pomerena o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman nalaze se na fb i internet stranici preduzeća ORIS doo Sombor, gde se mogu pratiti najave i precizni termini radova. Dostupan telefon za sva pitanja je: 025/ 515 50 55. 

 

.

 

Jedan komentar

  1. Moze i u decembru da ih prskate, nije problem…..

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *