Nove mere – duže radno vreme ugostitelja, bez karantina za naše državljane koji se vraćaju iz inostranstva

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore, ali je usvojio preporuku da đaci od povratka iz inostranstva u Srbiju 10 dana pohađaju nastavu onlajn.

To je novinarima nakon sednice saopštila zamenica direktora Instituta „Batut” Darija Kisić Tepavčević, koja je kazala i da je preporuka Kriznog štaba roditeljima čija su deca putovala van zemlje da 10 dana provedu u samoizolaciji. Prema njenim rečima, ukoliko se taj period poklopi sa polaskom u školu, ta deca će nastavu pratiti onlajn.

Današnja odluka Kriznog štaba je da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do 01.00 sat posle ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 časa.

Štab za vanredne situacije u Bačkoj Topoli donosi novu naredbu:

REPUBLIKA SRBIJA
AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA OPŠTINA BAČKA TOPOLA
OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE Broj: 217-35/2020-II-4
Dana: 28.08.2020.god.
Bačka Topola

Na osnovu člana 43. Zakona o smanjaьu rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glvsnik: Republike Srbije“: broj 87/18): a u vezi sa Naredbom o proglašenju ešщemije zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“: broj Z7/20): Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bačka Topola na 21. vanrednoj sednici od 28.08. 2020. godine, donosi

N A R E D B U

1. Prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru dozvoljeno je prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno, i to tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.
Kada se javni kulturno-umetnički događaj održava na otvorenom prostoru, dozvoljeno je prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno tako da se između posetilaca održava distanca od najmanje jedan i po metar, uz obavezno nošenje zaštitnih maski poetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

2. Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju utostiteljsku delatnost da ugostiteljskim objektima koji imaju baštu radno vreme u zatvorenom delu objekta ograniče do 24,00 časa, a u otvorenom delu objekta (bašti) do 01,00 čas.

4. Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (supermarketi, mini marketi, i dr.) i vrše usluge, da radno vreme organizuju u periodu od 06:00 do 23:00 časa.

5. Nadzor nad primenama mera ove naredbe vršiće Opštinska uprava opštine Bačka Topola putem Odeljenja za inspekcijske poslove.

Ova Naredba stupa na snagu odmah.

Ovu Naredbu objaviti u „Službenom listu opštine Bačka Topola“, internet prezentaciji Opštine i putem sredstava javnog informisanja.

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije
Kišlinder Gabor

 

 

Jedan komentar

  1. Znaci gradska kafana moze do 03 h ?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *