Naredba Opštinskog štaba za vanredne situacije

Opštinski štab za vanredne situacije, na sedmoj vanrednoj sednici održanoj 16.03. tekuće godine, doneo je naredbu o skraćenju i prestanku rada pojedinih ustanova u Opštini Bačka Topola.

Doneta naredba glasi:

1. Skraćuje se radno vreme svih ugostiteljskih objekata na maksimum od 8 do 20 časova uz poštovanje zaključka Vlade Republike Srbije o zabrani javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama.

2. Nalaže se prestanak rada svih predškolskih ustanova.
3. Nalaže se prestanak rada svih centara i klubova za starije (penzionere).

4. Nalaže se prestanak rada svih sportskih objekata.

5. Nalaže se JP Tržnica da otkaže održavanje vašara u aprilu mesecu, a pijačnim danima da zabrani korišćenje zatvorenog prostora, odnosno hale.

6. Nalaže se Opštinskoj upravi Opštine Bačka Topola i Mesnim zajednicama na teritoriji Opštine Bačka Topola da formiraju pozivni centar u cilju pružanja informacija građanima i pružanja pomoći licima preko 65 godina radi obezbeđivanja donošenja hrane, lekova i organizovanja lekarske pomoći na kućne adrese, kao i da obavesti javnost o brojevima telefona pozivnog centra.

7. Nalaže se svim Mesnim zajednicama na teritoriji opštine da angažuju poverenike i zamenike poverenika civilne zaštite na poslovima zaštite i spasavanja.

8. Nalaže se načelniku Opštinske uprave, direktorima javnih ustanova i javih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Opština Bačka Topola da omoguće rad od kuće zaposlenima koji su teški hronični bolesnici, starijima od 60 godina i onima koji imaju maloletno dete do 12 godina života kojem nije obezbeđen nadzor.

Neophodna sredstva za sprovođenje ove naredbe obezbediće se u budžetu Opštine Bačka Topola. Sprovođenje ove Naredbe kontrolisaće, pored nadležnih republičkih organa i nadležna Odeljenja Opštinske uprave.

Naredba se primenjuje od dana donošenja, odnosno od 16.03.2020. godine.

 

Jedan komentar

  1. A kladionice?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *