Mali Beograd dobio dečije igralište

Juče su deca iz Malog Beograda dobili novo mesto za igru. U javnoj nabavci „Spoljno uredjenje parka- Izgradnja novog dečijeg igrališta MZ Mali Beograd“ ukupne vrednosti 1.243.764,00. dinara radove je dobio i izvršio izvodjač „ASA-CO“doo iz Preljina,Čačak.

 

 

6 komentara

 1. Svetlana Zobnatica

  „Da bi postigao svoj cilj, čak i đavo citira bibliju“ reče jednom William Shakespeare

  Molim vas….da li je moguće u mestašcetu kakvo je Mali Beograd, gde skoro svako dete ima svoje dvoriste, u kom moze da trči, igra se, gde nema stambenih zgrada za kolektivno stanovanje okruženih betonom, da li je moguće da vi u ovom trenutku, investirate u dečije igralište sumu od 1.200.000,00? Možda bi dugoročnije gledano, bilo bolje da ste investirali u pitkiju vodu, ili recimo u biciklističku stazu koja bi spojila MB i Backu Topolu. Jasno mi je da su to veće investicije, i da mnogo toga ne zavisi od vas u opštinskim upravama, ali nemojte u prvi plan stavljati izgradnju dečijih igrališta kao nešto mnogo bitno. Sela se prazne, imate vi ozbiljnije teme i spram toga zavrnite rukave i delajte. Za taj novac ste mogli obezbediti da lekar opšte prakse više puta u toku nedelje bude dostupan meštanima. Osim… ako ove nakaradne investicije, nisu jedan od načina da se odužite glasačima i ujedno malo namaknete…“aparat“ košta, angažovanjem u okviru njega, pruža vam se mogućnost da se odužite…
  Nisu sve vaše aktivnosti na polju investicija nakaradne….pozdravljam ideju o izgradnji trim staze oko jezera…

   
  • Svetlana [email protected] Kada ga izgrade u centru Topole medju zgradama ne valja, kada ga izgrade u selu ne valja ( seoska deca imaju kokoske i blato u dvoristu pa nek se tamo igraju). Sela se prazne pa ni ovima sto ostaju nemojte obezbediti prostor za lepo odrastanje pa nek i oni odu. Interesantno razmisljanje.

    
   • Svetlana Zobnatica

    Poštovani G-dine Petro…

    Po mom skromnom mišljenju, ljude koji ostaju, ta i takve kratkoročne investicije, neće učvrstiti u želji da ostanu. Takve investicije čak ni delimično, ne obezbeđuju deci kvalitetno i lepo odrastanje. Šta tu ima lepo….u jednom ograđenom prostoru gomila dece koristi te sprave za razonodu i razmenjuje viruse i bakterije. Kao da nije dovoljno drugih mesta gde to mogu razmenjivati. Sam pogled na te moderne visokoumne tvorevine, govori koliko nismo sposobni da im poklonimo beskrajne šume i reke, prirodu u kojoj bi se nesmetano razvijali u zdrava i samosvesna bića. Izmedju ostalog ovo je jedan od razloga zašto nisam pristalica ovih investicija. Drugi je što niko ne govori o tome, da sve što se napravi treba i održavati. Ko će to da održava? Niko ne kaže da svakom detetu ako se desi povreda zbog neispravnosti tih sprava, sledi odšteta…ko je plaća? Da li se to navodi kada se otvara novo igralište? Da li smo toliko bogati da možemo i to da plaćamo? Evo još jednog ineresantnog povoda za razmišljanje G-dine petro.

    Za kraj, hvala Vam za korektan i miran ton kojim ste komentarisali moj stav, a to je već dobar put i način, da se iznađe zlatna sredina za sva pitanja koja su nama meštanima važna.

     
  • Erdeg novcanik koci

   Ja sam proveo tamo detinjstvo i kao deca smo se igrali i bez tog igralista, ali takvo nesto bi nam sigurno ulepsalo detinjstvo. Bez obzira na cifre i politiku mogu samo da kazem svaka cast i da na deci svet ostaje. Ako je problem stan, uvek postoji kobinacija da napravite zamenu za kucu sa dvoristem. I stvarno se vidi da ne znate nista o razvoju deteta cim tako lupetate kao maksim po diviziji.

    
 2. Drži se ti Svetlana Zobnatice.

   
 3. GDE SU VAŠA DECA???? KAKO STE IH VASPITALI, ????

  MA DOSTA VIŠE , ČINI MI SE DA NIKAD VIŠE IGRALIŠTA A NIKAD MANJE DECE!!!!
  PRIVREDNI RAZVOJ NAMA TREBA A SA NJIM DOLAZE I DECA NOVA!!!!

  NAJLAKŠE JE PRAZNZ SLAMU BRSTITI, !!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *