Konkurs za energetsku efikasnost u Opštini Bačka Topola

U okviru konkursa za podsticaj energetske efikasnosti biće moguće konkurisati za nabavku opreme i izvođenje radova u Opštini Bačka Topola, koje ima važnu ulogu sa ekološke i ekonomske tačke gledišta.

Pored sopstvenog udela stanovništva, investicije podržavaju i Opština Bačka Topola i Ministarstvo rudarstva i energetike, sa ukupno 6-6 miliona dinara. Opština i ministarstvo su zaključili ugovor o podržavanju ove investicije.

Kao sledeći korak, Opština će raspisati tender za građevinska i snabdevačka preduzeća, od kojih će biti moguće nabaviti opremu za unapređenje energetske efikasnosti i koje će obavljati povezane poslove.

Nakon toga, očekuje se da ćemo za 1-1,5 mesec objaviti konkurs građanima, o čemu ćemo ih blagovremeno obavestiti na internet stranici Opštine Bačka Topola i putem medija.

Molimo građane koji žele da se prijave na konkurs da ne kupuju nikakav materijal, i ne započnu nikakve radove pre objavljivanja konkursa i zaključenja ugovora. Investicije započete pre zaključenja ugovora više se ne mogu podržati putem konkursa.

Takođe ćemo uskoro obavestiti javnost o tome za kakvu tačno investiciju građani u našoj Opštini mogu da se prijave.

 

3 komentara

 1. Naravno, prvo da se vidi šta je potrebno za opštinare i njihove rođake, pa da se raspiše konkurs i uz mogućnost da se i fotografija stavi na konkurs, jer svako drugi ko se prijavi taj neće moći dobiti donaciju .
  Nagledali smo se mi takvih, i videli kako dele svojima.
  Živi bili pa videli.
  IMAM PREDLOG DA SVE BUDE TRANSPARENTNO , DA SE SVE JAVNO OBJAVI, KO JE KONKURISAO I KO JE NA KRAJU DOBIO NOVAC.
  POŠTENO!

   
 2. Orah Al Tvrđi

  A ne, ne, ne… Predlažem da objave spisak onih koji ništa nisu dobili, a koji su proglašeni za milionere. Pa da se skine više ta višegodišnja mantra sa ljudi koji su se ni krivi ni dužni našli na metama zavidnih, ljubomornih i nezadovoljnih, dok su oni pravi milioneri trljali ruke i skakali od sreće, prativši sve to uz gromoglasan humor. Oni sve vreme znaju i uradili su ništa. Nit pomogli, nit pitali, nit ponudili, nit se izvinuli. NIŠTA. I upravo to što nisu uradili ništa ih je izdalo i izdaje ih sve vreme. Nedvosmisleno im je namera sve vreme loša. A građani gledaju i gledaju i gledaju… Voda je prokuvala, a iz kuvala šiklja para. A oni i dalje kao ne čuju. Voda će da ispari, a oni će ostati i bez vode i bez kafe. POŠTENO.

   
 3. Kad smo kod energetske efikasnosti, šta bi prošle godine kada su zbog „nedostatka“ sredstava u opštini, građani ostali bez mogućnosti na popust od 50% na PVC i solarne panele? Toliko ocrnjeni Vučić i narod, su svojih 25% stavili na sto, a svoju preostalu polovinu od 25% opštinski budžet nije uspeo da ispoštuje. Zbog TUĐEG nemara naravno!

  E sad da objasnimo tuđi nemar…

  Džaba opština radi dobro, kad inspekcijski lobi i dalje ima zeleno svetlo za malvwrzacije. Lepo je kada imate drugara inspektora pa vas ne dira ili samo opomene, ali kada ga imaju najveće firme i pola grada, onda je to VELIKI problem za opštinski budžet. I onda opština nema dovoljno para zbog lobia poreskih neplatiša. Odatle potiču nelegalni milioni. Ovo je deo koji građanima niko nije lepo objasnio pa za sve krive opštinu i tako u krug u nedogled. Što naravno ne znači da su u opštini bezgrešni, ali znači da je IZNAD njih [mnogo veći problem] i da opštinari prave greške zbog njih, zbog glavnih uzročnika problema. Nije sve baš tako jednostavno. Potrudite se da razumete, biće bam svima lakše. Krajnje je vreme da se stane na rep toj trvđavi. Ubi nas.

  Mi zajedno možemo puno… Vreme je da kockate malo!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *