Koliko je zaraženih u Bačkoj Topoli?

Pokušali smo da dodjemo do informacije o broju osoba zaraženih korona virusom u opštini Bačka Topola.


Svakodnevno dobijamo poruke od građana sa istim pitanjem: „Koliko ima zaraženih u našoj opštini?“. Pokušali smo na razne načine da dođemo do informacija o broju obolelih, ali su i zvanični i nezvanični pokušaji završili bezuspešno.

Iz Doma zdravlja „dr Janoš Hadži“ Bačka Topola nemaju informacije o broju zaraženih. Kontaktirali smo Štab za vanredne situacije u Bačkoj Topoli gde su nam takođe rekli da nemaju informacije o broju zaraženih.

Razgovarali smo i sa epidemijologom u Zavodu za javno zdravlje u Subotici i u razgovoru smo dobili informaciju da od početka pandemije je u opštini Bačka Topola zaraženo 30 osoba. Na pitanje da li znaju koliko je osoba trenutno zaraženo u opštini Bačka Topola nisu imali odgovor.

Svaki dan čujemo za nove slučajeve obolelih u našoj opštini ali nažalost zvanične podatke o trenutnom broju zaraženih nismo uspeli da dobijemo ni iz jednog od relevantnih izvora.

 

8 komentara

 1. Svaka čast portalu!
  Niko od lokalnih medija nije spomenuo Opštinski krizni štab, isto tako ni oni se ne oglašavaju kao da su se uspavali! Sve je na nivou amaterizma…. Kako nemaju informacije? Ko ih ima?
  Komšinica Mara raspolaže sa više informacija! Uozbiljimo se malo i odreagujte na vreme!
  Vidite šta se dešava u ostalim mestima gde se čekalo sa reakcijama nadležnih!

   
 2. Gradjanin Srbije

  E pa da vam kažem zašto. Zato što svi oni koji su zaraženi ali imaju lakšu sliku se ne smatraju zaraženim samo one ubrajaju koji su sa teškom slikom i jesu za bolnicu, ZA RESPIRATOR. Ostali se ne smatraju zaraženim.

   
 3. Последњи проверени случајеви корона вируса у Бачкој Тополи за које се зна да нису „трач“, су били у канцеларијама „Топика“. Након тога је тотални тајац! Нико ништа не зна!

   
 4. Pitajte opštinare,oni najbolje znaju koliko ima zaraženih. Dom zdravlja je njihov.

   
 5. vlado sipcic

  Bolje postavite pitanje ..koiko ce ih biti tek sada posle par proslava tzv punoletstava kod KRISTIJANA.(cerovina300 gostiju..podusje porodice mastilovic 200 gostiju ..svadbe na zobnatici 160 gostiju..itd ..itd ..!KLIMA UKLJUCENA DOOOOm MAXSIMUMA .. NIKO NE NOSI MASKE ihaaaaj.. ma udri brigu na veselje!!Ma jebo preporuku staba za venredne situacije da se nose maske .. niko ih ne nosi ..!!a sutra kad se padne pod respirator ………………………………drzava kriva..!!Da li ..i KO…..kontrolise ugostitelje na glavnoj ulici o tome koliki je razmak izmedju gostiju i i o broju stolova ! NEMA TAKVOG!Topolskiopstinari zaduzeni za kontroluzdrvlja stanovnistva grada .. obicni PARAZITI na budzetskim jaslama.

   
 6. Kad smo kod Doma zdravlja, obilazim ga ovih dana… I zatičem mlađane medicinske sestre… Imaju nepristojan stav ili gard, prilaze napadom; zapitam se da li treba da im se izvinim jer sam bolestan. Kod starijih medicinskih sestra nikad nisam naišao na takvo ophođenje. S druge strane, naišao sam i na divne doktore, pune empatije i duboke posvećenosti i profesionalizma. Nije nam lako, ali budimo ljudi.

   
 7. jebeš ti ovakvo zdravstvo kad nemaju pojma koliko bolesnika ima od KORONE na teritoriji koji pokrivaju.

   
 8. Ne mogu da verujem da DZ nije vodio evidenciju o bolesnim ljudima
  … sumnjivim na koronu
  To je užasna SRAMOTA
  Neki kaze da se ne bi stvarala panika…koja glupost
  Stvaraju paniku sirenama i njihovom pancirskom unifirmom
  Uzas🌚🌚🌚🌚
  SMENA pod hitno direktoricu DZ,

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *