Foto: Cicos Macos De La Ajvaros ima pobednički recept!

Ekipa „Cicos Macos De La Ajvaros“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ koje se po prvi put održalo u opštini Bačka Topola! Karavan je dobio svog desetog finalistu koji će se u velikom finalu u Sokobanji boriti za titulu kralja ajvara za 2017. godinu.

 „ Pobeda nas je toliko obradovala da nismo mogli da sakrijemo suze radosnice. Hvala opštini i Turističkoj organizaciji koji su zaslužni što je karavan posetio i naš grad. Druženje je bilo nezaboravno i nadamo se da će manifestacija početi tradicionalno da se održava i u Bačkoj Topoli i da ćemo sledeće godine imati prilike da odbranimo titulu  “ – kaže kapiten ekipe i kraljica ajvara Bačke Topole, Gabrijela Gogoljak.

U konkurenciji od 15 takmičarskih ekipa drugo mesto osvojila je ekipa “Vredne vučice”, dok je treće mesto pripalo ekipi “Ajvar s’ one strane duge”.

„Bačka Topola ima divan manifestacioni trg koji je danas zasijao u punom sjaju. Maksimalan broj prijavljenih ekipa na prvom izazovu Izađi mi na teglu prijatno je iznenadio organizatore. Pobednička ekipa pod sjajnim nazivom predstavljaće svoju opštinu u velikom finalu i kako kažu planiraju da se vrate u Bačku Topolu sa pobedničkim peharom – navodi jedan od organizatora manifestacije Ljiljana Vukotić.

Za izbor pobednika zadužen je bio tročlani žiri u sledećem sastavu: Saša Srdić, predsednik skupštine opštine  Bačka Topola, Irena Lovra – tehnolog i Ferenc Pos – kuvar i međunarodni sudija.

Pobednici su osvojili Smedrevac S7 iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo i direktan plasman u veliko finale.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će 30 gradova širom Srbije

 

« од 10 »
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *