Cvetni april u Bačkoj Topoli

Turistička organizacija Opštine Bačka Topola, za predstojeće prolećne dane spremila je svim zainteresovanim građanima šarenoliki program tokom aprila meseca.

Tako bačkotopolčane, ali i sve zainteresovane čeka prva „Cvetna pijaca” koja će se održati 11. i 12. aprila od 9 do 18 časova na manifestacionom trgu u Bačkoj Topoli.

„Očekuje nas preko 50 izlagača iz naše zemlje, najudaljeni iz Leskovca, Kraljeva, Mladenovca, a naravno tu su i okolna mesta poput Novog Sada, Subotice, Sente, Ade. Zadovoljni smo što smo uspeli da okupimo izlagače iz cele zemlje, a naročito naša udruženja građana tako da će 8 udruženja građana iz naše opštine uzeti učešće na ovoj manifestaciji.” rekla je Marina Popović, v.d. direktorica ove organizacije.

Glavni fokus će naravno biti na cveću, ali ova manifestacija biće povod da se promovišu mala, srednja preduzeća i porodične manufakture. Tako ćemo pored cveća moći da vidimo i sadnice, grnčariju, začinsko bilje, drvenariju, baštenske figure, zimnicu, sireve te suhomesnate proizvode. Naši sugrađani su do sada morali da idu u okolna mesta kako bi posetili neke slične manifestacije, a to je upravo bio povod da mi organizujemo „Cvetnu pijacu” i u Topoli, tako da će svi zainteresovani moći svoje žardinjere da popune cvećem koje možda do sada nisu imali prilike da vide, istakla je Popovićeva.

Tradicionalni „Uskršnji vašar” otvara se odmah nakon završetka „Cvetne pijace”, s tim da će se on održati na platou ispred biblioteke i beogradske robne kuće od 13. do 24. aprila. Na vašaru će se naći za svakog po nešto, poput meda ili rukotovrina, a sve to od proizvođača i izlagača iz naše opštine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *