Crno-beli vikend u Tomislavcima! Održan Partizanov mini-kamp za decu!

Toplo vreme nije sprečilo mališane da se odazovu pozivu kluba sa jednom od najboljih omladinskih škola u Evropi.

Preko 70 mališana rođenih u periodu od 2009-2014. godine iz cele opštine, ali i iz susednih Lipara i Feketića, radili su pod budnim okom trenera iz omladinske škole FK Partizan, na čelu sa Zoranom Mamićem, koji radi u FK Partizan preko 20 godina. Cilj, provera sposobnosti i osnovne vežbe za najmlađe. Kamp je organizovan u saradnji sa trenerima škole fudbala FK Tomislavci.

„Cilj ovakvih kampova je pre svega da se deca druže. Takođe, deca mogu da vide kakav je sistem rada u Partizanu, kakve vežbe radimo i kakvi su detalji treninga, način ophođenja trenera. Ipak, ovo je jednodnevni kamp, mnogo više se nauči kada oni traju i do sedam dana“, ističe Mamić.

Nije na odmet da i neko već u ovom uzrastu odskače i da se primeti talenat

„Dešavalo nam se da dete dođe prvi put na kamp i da mi odmah primetimo nešto, neki potencijal, osnovni talenat. Ako ima nešto urođeno, to se odmah vidi“.

Trener Partizana je oduševljen odzivom mališana

„Iznenađen sam brojem dece koja su se odazvala našem pozivu, sve je fenomenalno, sem vremena“, kroz šalu navodi gospodin Mamić.

Koordinator škole fudbala FK Tomislavci, Nedo Nedić, ističe:

„Prvi mini-kamp koji je Partizan održao kod nas. Nismo očekivali ovoliko dece, ima ih preko 70! Nismo ni očekivali da Partizan dođe sa ovolikim brojem trenera. Veoma pozitivan događaj i za našu školu fudbala i za celo selo Tomislavci“.

Nedić navodi da su deca za kratko vreme mogla dosta toga da nauče:

„Bilo je tu dosta vežbi, od motorike, koordinacije, tehnike, čak i malo taktičkih elemenata. Sve je to novo za njih, neki su se lako uklopili, neki malo slabije, međutim, vremena ima sve će to doći na svoje“.

Kako navodi Nedić, neki igrači iz njihove škole fudbala su čak zapali za oko trenerima Partizana

„Njih 3-4 su zapali za oko Partizanu, i plan je da odu na probni trening ili čak generalnu probu u Partizan“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *