Čišćenje DPF filtera u Bačkoj Topoli

Od jula 2021. godine tehnički pregled neće moći da prođu vozila koja ne ispunjavaju propise kada je reč o emisiji izduvnih gasova. Zato je neophodno da Vaš DPF filter bude čist. 

Pored zakona koji stupa na snagu sledećeg meseca, čist DPF je važan performanse vašeg vozila.

 • Veći pad u performansama, ogrničava vožnju do 3000 obrtaja.
 • Vozilo ulazi u Safe ili Limp mode i isključuje turbinu kako se ne bi oštetila turbina ili stradao motor.
 • Sijaju lampice upozorenja na instrument tabli (antipollution system fault).
 • Visoki troškovi zamene. Novi filteri u originalnoj varijanti su preskupi, a after market lošeg i neproverenog kvaliteta!
 • Turbo, klipovi, dizne, egr ventil, karike i ostali delovi motora se lako mogu oštetiti jer se stvara velika temperatura i pritasak kod velikog zapušenja!

Uklanjanja filtera kada dođe do njegovog zapušenja više nije opcija

Kako da prepoznam da li je zapušen DPF filter?
Postoji nekoliko načina da utvrdite da li vam DPF filter razvija grešku ili postaje zapušen od čađi. Prvo, možda ćete osetiti gubitak snage u svom motoru. Možda ćete primetiti oštar miris dizela uz porast crnog dima koji izlazi iz vašeg auspuha. Pasivna i aktivna regeneracija može zakazati, a sistem automatskog zaustavljanja može prestati da radi. Za bilo šta od ovoga, trebali biste dobiti i upozorenje na kontrolnoj tabli. DPF filter lampica za upozorenje je najčešće kutijasta cev sa tačkicama u sredini. Ako niste sigurni u lampice upozorenja na tabli, pogledajte priručnik vašeg vozila.

Od sada čišćenje DPF filtera sa najsavremenijom mašinom je dostupno i u Bačkoj Topoli, auto servis „Car Work MP“ koji se nalazi u ulici Štit br. 27. U narednom periodu čišćene DPF filtera se vrši po promotivnim cenama. Zakazivanje termina i više informacija možete dobiti na sledeće brojeve telefona 024/264 706 ili 061/60 66 157

 

 

Jedan komentar

 1. a zbog toga u vidivdanskoj jedan debeli motoraš svakog dana po 4-5 sati turira motocikle samo da ne raspadnu,a policije normalno nigde nema.
  po ovom od jula meseca nema buke na ulicama i b.t.
  kad bi se zajebavali

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *