Arpad Fremond: „Počinju radovi na uređenju Hotela“

Danas je održana konferencija za štampu Saveza vovjođanskih Mađara na kojoj je Arpad Fremnod, predsednik opštinskog dobora te stranke,  govorio o najvažnijim projektima za opštinu Bačka Topola.
IVA_6107Fremond je istakako da je za SVM najvažnije razvijanje samog grada Bačke Topole i uređenje centra grada, jer je tu i najveći potencijal za razvoj. U toku 2018. godine planira se započinjanje najvećih projekata da bi se isti završili do početka 2020. godine.

„U toku aprila i maja očekuje se raspisivanje tendera za javne nabavke, i to, prvi takav veliki projekat je projekat hotela za koji je završena projektna dokumentacija. Hotel će imati oko 60 ležaja i u planu je da se u tu zgradu premeste neke institucije kao što je dom kulture i u okviru zgrade bi bila i sala za skupštinu jer trenutna sala nije adekvatna, a Bačka Topola zaslužuje bolje. U sklopu zgrade bi bile i poslovne prostorije.

U prvoj fazi treba da se sruši nelegalno izgrađen četvrti sprat, tender za te radove će biti raspisan u prvoj polovini aprila, a vrednost radova je 6.000.000 dinara. Nakon raspisivanja ovog projekta paralelno će se raspisati i tender za izgradnju krova koji je u planu da se realizuje do kraja godine. Nije tajna da se deo sredstava za obnovu hotela planira i iz donacija vlade Mađarske.motel terv 2018

Drugi zanačajan projekat je projekat Venusa, u planu je da se u maju raspiše tender, u bužetu za 2018. godinu predviđeno je 150.000.000 dinara za ovaj projekat, inače ukupna vrednost projekta je oko 350.000.000 dinara. “ – istakao je Fremond.

Pored ova dva najveća projekta Fremond je naglasio da ostali radovi idu svojim tokom, rešava se putna infrastruktura u industrijskoj zoni, obnavlja se parking iza Biblioteke čija je vrednost projekta 2.000.000 dinara i da je jako bitno razvijanje turističkog potencijala bačkotopolskog jezera.

 

 

6 komentara

 1. da ja vas pametnjakovice lopovske pitam…sta je sa mlekarom? sta je sa livnicom koja je trebala doci? sta je sa turskom firmom za sivenje pa su otisli u sombor? topoli nikad nece biti bolje jer izgleda tako mora biti!!! i treba da se ide odavde sto je izgleda i cilj ovim opstinarima jer kad nema mladih nema ni ko da im bude jednog dana konkurent…nije drzava kriva sto je topola tu gde jeste vec VI opstialnari! i ovi prethodni!!!

   
 2. srbenda iz backe toplole

  hmmm… Kartaginu ipak…………………………. treba zapaliti/srusiti…!!!

   
 3. Koji je rok za završetak izgradnje hotela?
  Pod završetkom izgradnje podrazumevam da gosti mogu da spavaju u hotelu i da institucije koje ste naveli počnu obavljati svoju delatnost u njemu.
  Ne mislim na otvaranje objekta tipa subotičko pozorište.
  Koji je to datum?

   
 4. Čini mi se da se da se nekakvi izbori bliže, kakvi neznam ali znam da se hotel renovira u svakoj kampanji pred izbore.

   
 5. 50 000 evra vrednost radova? pa za te pare mogu da dodju i malo pometlaju. (a jos plus mora da se uzme u obzir i leva ruka – desni dzep faktor)

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *