Pala i Ljubovija

Spuštena je zavesa na takmičenje u 2 ŽLS. Košarkašice Topolčanke kako su započele tako su i završile trijumfalno.

U poslednjem kolu 2 ŽLS žuto – crne su gostovale u Ljuboviji istoimenom domaćinu i zabeležile pobedu rezultatom 84:72.

foto: Si Studio Digital

Naše devojke na kraju prvenstva zauzele su prvo mesto sa impozantnim učinkom od 19 pobeda i samo 3 poraza uz koš razliku 1865:1427 ( +438 ) što govori da su svoje protivnice u proseku pobeđivale sa skoro 20 poena razlike.

Uz Topolčanku od jeseni u elitnom rangu ženske košarke će i Student iz Niša koji se posle samo godinu dana vratio u 1 ŽLS.

Dve ekipe koje napuštaju drugoligaško društvo su Stara Pazova i Paraćin.

Topolčanka je u Ljuboviju otputovala rasterećeno pošto je u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Mileševke overila šampionsku titulu, dok su domaćem timu bodovi bili neophodni u borbi za očuvanje drugoligaškog statusa.

Pre samog početka utakmice domaćin je upriličio prelep gest za prvotimku Topolčanke Jelenu Tadić rođenu Ljubovijku koja je košarkaški prohodala u ovom klubu. Uručen joj je prigodan poklon, a kapiten Ljubovije Valentina Vasiljević poklonila joj je košarkašku loptu sa potpisima svih igračica koje nastupaju za ovaj klub u ovoj sezoni.

Što se tiče same utakmice prva četvrtina protekla je u ravnomernom odmeravanju snaga, da bi u drugoj kvalitet naših devojaka isplivao na površinu te je Topolčanka na poluvremenu vodila sa 50:31.

Ponovo je trener Šegrt imao prostora i mogućnosti da u drugom poluvremenu ukaže priliku igračicama iz drugog plana, a da odmori svoje dve najbolje Slađanu Radulović i Tamaru Jokić.

U drugom poluvremenu izjednačena igra, ali se bolje snašao domaći tim pogotovo u finišu kome je i pripao ovaj deo igre, te na kraju mogu biti zadovoljni pruženim otporom protiv šampionki.

Najsrećniji su bili kada su saznali rezultat iz Prijepolja gde je Mileševka savladala direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipu Paraćina.

Foto: Si Studio Digital

U ekipi Topolčanke najefikasnija na ovoj utakmici bila je Isidora Savković koja je ubacila 17 poena, dok je Sonja Zorić postigla 15 poena sve van linije 6,75.

Foto: Si Studio Digital

Najefikasnija igračica utakmice bila je kapiten Ljubovije 17 – godišnja Valentina Vasiljević koja je ubacila 29 poena.

Nakon utakmice košarkašice Topolčanke i stručni štab su ostali u Ljuboviji da u blagodatima prirode Zapadne Srbije i reke Drine proslave veliki uspeh koji je vratio Topolčanku gde joj je mesto nakon 29 godina.

 

4 komentara

  1. Zasto se sportski direktor vratio redovnom linijom, da nije oboleo od korone

     
  2. Direktor je prišao blizu svojoj srpskoj republici pa je hteo što duže ds ostane…Napunio je baterije sad moze opet do Sombora ili ako negde zovne vodja

     
  3. A zašto već toliko dugo vremena niko ne vidi 1 kožnu košarkašku loptu ispred sale Čaki Lajoš u Omladinskoj ulici gore na nastrešici stoji!!! Zar je moguće da toliko lolti imate za igranje da ne primećujete ovu jednu??? Sramota!

     
  4. Dok momci na naplatnoj vredno rade svaku smenu direktor ide na skoro sva gostovanja a ona gde se spava ne propušta osim kad ima mini odmor u prirodi neke banje.. Ko pokriva te smene svaka cast kolegama jaka veza treba za to..

    P.s. gospodine Bik lopta će biti danas skinuta sa krova u čast osvajanja lige lično direktor G.M. se penje po nju

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *