Tri prasca – prva predstava gradske amaterske pozorišne grupe

„Tri prasca“ – prva asocijacija svakako jeste priča o tri praseta i njihovoj borbi sa vukom. Ipak, ukoliko razmislimo o konotaciji reči prasac, svakako postajemo sigurni da će delo koje je pred nama izneveriti naša očekivanja. Da li će se pred nama naći bajka u svom novom obliku, prilagođenom aršinima 21. veka ili su nas autori u potpunosti zavarali naslovom, saznaćemo 12. novembra u 20.00 časova u Pozorišnoj sali Doma kulture.

Predstava „Tri prasca“ prvi je projekat tek oformljene dramske grupe koja ima želju da svojim radom preraste u mlado amatersko pozorište Bačke Topole. Grupu trenutno čini pet članova koji su ujedno i glumci u predstavi, ali i pisci dramskog teksta, scenografi, kostimografi, režiseri. Ovakav vid kulturnog sadržaja našoj publici do sada su prezentovale škole i kulturni centri kroz svoje dramske sekcije, no sada su se mladi ljudi sa iskustvom takvog scenskog nastupa odvažili na samostalni poduhvat. Kako sami kažu cilj im je da se oprobaju u glumi, ispitaju svoje mogućnosti, ali i dobro zabave. Energije i volje imaju, zahvalnosti prema Domu kulture koji im je ustupio prostor za probe ,takođe, i raduju se onome što predstoji.

Nakon što je, zahvaljujući renoviranju Pozorišne sale, Bačka Topola postala prepoznatljivo mesto pozorišnih zbivanja, pokazalo se da je došlo vreme za formiranje gradskog dramskog studija. Publika sa nestrpljenjem očekuje rezultate njihovog rada, a ukoliko ste zainteresovani, karte za premijeru možete kupiti po ceni od 250 dinara i tako podržati mladi dramski studio.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *