Foto konkurs „Čitajući Bačku Topolu“

Biblioteka „Eržebet Juhas“ i opština Bačka Topola raspisali su tradicionalni konkurs za umetničku fotografiju „Bačka Topola u detaljima“, a ovogodišnja tema je „Čitajući Bačku Topolu“. Konkurs je otvoren do 10. avgusta.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani građani i građanke, a jedan autor može konkurisati sa najviše pet fotografija urađenih u digitalnoj tehnici. Serije fotografija neće biti prihvaćene.

Radovi se dostavljaju pod šifrom, na CD-u ili drugom digitalnom nosaču podataka. U zatvorenoj koverti potrebno je priložiti rešenje šifre, odnosno ime i prezime autora, adresu, broj telefona, mejl adresu, kao i tačno mesto, vreme nastanka i naziv fotografije.

Duža strana fotografije treba da je veličine najmanje 2000 piksela.

Prijave se šalju na adresu: Narodna biblioteka, 24300 Bačka Topola, Glavna 16. Rok za prijem radova je 10. avgust.

Detaljnije informacije mogu se dobiti putem telefona 024 711 725 ili 063 852 8543.

Radove prispele na konkurs ocenjivaće stručna komisija, a izabrani autori biće pismenim putem obavešteni o rezultatima. Najbolji autori dobiće diplome i vredne nagrade.

Učesnici konkursa prijavljujući se prihvataju sve uslove konkursa i izjavljuju da su slike njihove i da ne krše autorska prava druge osobe. Učešćem na konkursu autori su saglasni da radovi budu objavljeni na zidnom kalendaru i na promotivnim materijalima, suvenirima Turističke organizacije opštine Bačka Topola. Izabrani kandidati će biti nagrađeni onim promotivnim materijalima i suvenirima za koje će se koristiti njihove fotografije.

Najbolji radovi pristigli na konkurs biće prezentovani na izložbi koja će se organizovati u septembru mesecu, u okviru obeležavanja Dana Bačke Topole. Za vreme trajanja izložbe putem projekcije ćemo prikazati rad svakog učesnika.

Ove godine, konkurs za umetničku fotografiju deo je programa obeležavanja 70 godina rada Biblioteke „Eržebet Juhas“ u Bačkoj Topoli.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *