Zbog alkohola nekoliko vozača isključeno iz saobraćaja!

Pripadnici MUP u Subotici tokom proteklog vikenda isključili su iz saobraćaja i zadržali sedmoricu vozača u zbog prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola i nedozvoljenih supstanci.

Foto: MUP Srbije

U prethodnom periodu pojačana je kontrola saobraćaja, naročito kontrola upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nedozvoljenih supstanci, te se u opštinama Bačka Topola i Mali Iđoš vikendom može videti sve više patrola koje kontrolišu saobraćaj.

Tokom proteklog vikenda u Bačkoj Topoli su isključeni iz saobraćaja i zadržani vozač „Opela“ (38) sa 3,10 promila alkohola u organizmu, koji je sleteo u jarak, pretpostavlja se zbog neprilagođene brzine, vozač (55) teretnog vozila sa 1,78 promila alkohola u organizmu i vozač (45) putničkog vozila sa 1,26 promila alkohola u organizmu.

Takođe, u Malom Iđošu saobraćajna policija je iz saobraćaja isključila i zadržala dvojicu vozača bicikala starosti 57 i 29 godina sa 1,26 i 1,58 promila alkohola u organizmu, vozača (26) mopeda koji je vozio pod uticajem kanabisa, kao i vozača (34) „Golfa“ sa 2,99 promila alkohola u organizmu.

Nakon zadržavanja, svi vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da dosledno poštuju sve saobraćajne propise u cilju svoje, ali i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *