Zabrana kretanja između 20.00 i 5.00 sati ujutru, oštre kazne za kršenje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da se od sutra uvodi zabrana kretanja od 20 sati do 5 časova ujutro svim licima, bilo kojeg starosnog doba.

Ova druga mera se tiče svih građana, izuzev starijih od 65 godina, koji uopšte ne smeju na ulice, i znači da niko ne može da bude u tom vremenskom periodu na ulici, sem nadležnih organa, I to samo onih koji su na zadatku ili oni koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Od sutra u 10 sati zabranjen izlazak na ulice starima

Od sutra pre podne, u 10 sati, u svim urbanim sredinama apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, dok je u seoskim sredinama i mestima sa manje od 5.000 stanovnika zabranjen izlazak licima straijim od 70 godina.

To je večeras, posle sednice vlade, saopštio predsednik Aleksandar Vučić, kao novu meru u cilju borbe protiv širenja virusa korona u zemlji.

Oštre kazne za kršenje propisane izolacije

Predsednik Vučić izjavio je da su nužne oštre kazne za nepoštovanje mera koje država donosi, uključujući kršenje propisane samoizolacije.

On je naveo da je u poslednjih dan i po – dva, u Srbiju, i pored svih molbi našim građanima iz inostranstva da ne dolaze, ušlo 35.836 ljudi, odnosno oko 45.000 u dva dana.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *