Uvodi se totalna zabrana pušenja u zatvorenom!

Ministarka Grujičić kaže da izmene zakona samo treba da budu usvojene od strane Vlade i Skupštine Srbije. Neće biti dozvoljeno ni u kafićima i restoranima, a kazne su drakonske!

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je za 24sedam da je izrađen predlog zakona kojim se zabranjuje pušenje u svim zatvorenim javnim mestima, poput kafića, restorana ili radnih prostorija, i da se sada čeka da ga usvoji vlada i nakon toga Skupština Srbije.

– Mi strašno kasnimo za celim svetom i mislim da je to prava bruka za ovu državu da ne mogu da „uobroče“ one koji puše da izađu napolje, pa neka puše koliko hoće ili u svojoj kući. Ne mogu da im ja određujem šta će raditi u kući, ali na javnim mestima, kafićima, restoranima na radnom mestu… to jednostavno neće biti dozvoljeno! – izjavila je Grujičićeva.

Ministarka je najavila i visoke kazne za one koji budu kršili zakon.

– Mi ćemo uspeti u tome samo ako inspekcije budu kako treba i ako kazne budu drakonske – izjavila je ona.

Dr Grujičić nije precizirala kada će novi zakon stupiti na snagu, a trenutno dve institucije treba da odluče o tome.

– Skoro da je završen zakon i samo je pitanje kada će proći vladu i kada će otići na skupštinu. Što se nas tiče može da bude za mesec dana. Zabrana pušenja će početi da važi onog trenutka kada se zakon objavi u Službenom glasniku – izjavila je doktorka Grujičić.

Ona je napomenula i da postoji blagi otpor u Ministarstvu finansija prema ovom zakonu.

– Da li nam je važnije zdravlje ili novac? Važno je i jedno i drugo, ali je zdravlje važnije! – izjavila je ministarka Grujičić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *