Uloga sindikata i radničke ekskurzije u Novom Sadu

U ne tako dalekoj prošlosti, faktički da nije postojalo nijedno veće preduzeće koja nije posedovalo neku nekretninu na moru, planini ili u banji.

Preko sindikata se odlazilo na odmore u neka od tih zdanja, uz brojne pogodnosti. Takođe, organizovana su razna radnička druženja, proslave, nadmetanja ili ispraćaji u penziju. Svakako, sve u cilju igre, zabave, relaksacije i svega što ide uz to.

Iako radničke ekskurzije nisu danas toliko česta pojava i gotovo su iščezle, danas, u novo doba, veoma često se može čuti da brojne firme organizuju tim bildinge. Druženje zaposlenih van radnog mesta dobilo je novi oblik, ali cilj je ostao isti. Naime, to je jako važno jer pored razmene ideja, iskustava i znanja, odnosno poboljšavanja timskog rada, ujedno predstavljaju i moćan alat za popravljanje prekinutih odnosa, ali i povezivanje i stvaranje prijateljstava. To je, uostalom, bio slučaj i u neka druga vremena i dok se strana kultura poslovanja nije prenela i na ove prostore.

Osim novogodišnjih zabava, na kojima ne manjka dobrog raspoloženja pa su samim tim idealne kao vrsta tim bilding aktivnosti, tu su i brojni drugi važni datumi, jubileji, događaji i slično. Zato je bitno pronaći pravi prostor u kome će se zaposleni maksimalno opustiti i uživati, a odličnim izborom sala za proslave Novi Sad je očekivano idealan grad za ovakvu vrstu aktivnosti.

Stoga, ukoliko vas muči pitanje „Gde bismo mogli da odemo“, a želite da vašim radnicima priuštite pauzu od posla i izgradite veze, vaš izbor može da bude prijatan ambijent koji uključuje hranu i piće, što je, sasvim sigurno, odlična uvertira za povezivanje. Naravno, uz mnogo smeha i pozitivne energije koji će poboljšati međuljudske odnose unutar tima, što će neminovno rezultirati i brojnim drugim pozitivnim efektima.

Dakle, uzevši u obzir da su zaposleni ipak srce svake firme, suština tim bildinga leži u činjenici da ih upoznate koliko je to moguće bolje i vidite kako oni funkcionišu i van radnog mesta. Jer, generalno, svaki posao ponekad postane dosadan i monoton, a ukoliko se kolegama omogući da se vide u nekom drugom svetlu i pre svega u opuštenoj atmosferi, osnažiće emocionalne i društvene veze i razviti osećaj pripadnosti. To je bila i ideja radničkih ekskurzija, ali danas smo svi u trci za vremenom, zbog čega se firme i zaposleni radije odlučuju za kraće varijante druženja.

Imajte u vidu da ćete u Novom Sadu i okolini pronaći sve, od igle do lomotive. Uvek možete da se opredelite za neka od mesta sa raznim mogućnostima sportskih i „escape room“ igara, kvizova, seminara i tome slično. Pored toga, ipak ne treba potpuno zanemariti izlete i ekskurzije, pošto će takva vrsta tim bildinga biti nezaboravno iskustvo.

Kada na svojoj strani imate iskusne ljude, za očekivati je da će organizacija i sam događaj ostaviti traga, bilo da je u zatvorenom ili otvorenom prostoru.

Na vama je samo da imate jasnu viziju po pitanju osmišljavanja poslovnog druženja.

 

Jedan komentar

 1. RADNIK PONIZENI

  Poslovica stara kaze: „Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka ZVER pokaze svoj trag“. E tako je i sa novonastalim gazdama i „salonskim“ sindikatima.
  Gde su danas sindikati kada ti veliki lopovi a samonazvani biznismeni otpustaju radnike ili koriste izgovor – za virus Corinu da radnicima smanjuju plate, SRAM VAS BILO!!!
  KADA POGLEDAM SVE TE BIZNISMENE tj lopovi koji su ukrali od nekada drzavnih firmi,pa mi je muka.
  A koja politicka partija stiti radnike i njihova prava ? NIJEDNA ,JER BUDALE PADAJU NA NACIONALIZAM!!!
  BICE JOS I GORE!!!!!
  PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE !!!!!!!!!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *