Tomislavci posle jednog veka dobili put do groblja

 

Oko 515 žitelja naselja Tomislavci, dobili su danas na upotrebu seoski put kojim će ubuduće mnogo lakše i brže stizati do seoskog groblja, ali i do atarskih puteva.

Dugačak je 1000 m, a sa blizu 19 miliona dinara finansiran je iz budžeta opštine Bačka Topola. Predsednik opštine Gabor Kišlinder izrazio je zadovoljstvo što je još jedno naselje na području opštine dobilo izgrađen i uređen put, za lokalno stanovništvo od izuzetne važnosti, jer se njime do juče veoma otežano kretalo, a posebno u zimskom periodu.

Ovo je potvrda da u kontinuitetu radimo na ravnomernom razvoju svih sredina u opštini, tako da je ova investicija samo još jedna u nizu narednih, kazao je Kišlinder.

Pripremamo se da 2021. godine obeležilo 100 godina od dolaska prvog stanovništva na tlo tadašnjeg Oreškovića, a danas Tomislavaca, kaže odbornik u SO Bačka Topola Mirko Spasojević. Put smo dobili posle 98 godina života našeg sela, a naredne će za sve nas u njemu biti još naprednije, rekao je Spasojević. Uradili smo investicije od prvorazrednog značaja, kanalizaciju, vodovod, puteve, sportske terene, pa je na red došlo i naše razmišljanje da u znak zahvalnosti ljudima koji su osnovali selo i radili na njegovom opstanku posvetimo trajno obeležje.

Nadam se da ćemo za dve godine u centru sela imati spomenik namenjen osnivaču Dragoslaviću i princu Tomislavu Karađorđeviću, po kom je, po odluci kolonosta svojevremeno, selo i dobilo ime. Inače, žitelji Tomislavaca obeležiće u nedelju 7. jula Dan sela.

Današnjem događanju prisustvovao je i poverenik SNS za Bačku Topolu Nemanja Simović, predsednik SO Bačka Topola Saša Srdić i članovi opštinskog veća.

 

PO PROJEKTU OPŠTINE BAČKA TOPOLA ZA SUFINANSIRANJE PROIZVODNJE MADIJSKIH SADRŽAJA IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA U 2019. GODINI

 

10 komentara

 1. Put u buducnost! Bravo! Napredno!

   
 2. Svetlana Zobnatica

  Poštovani G-dine Kišlinder Gabore,

  Put je neophodan, nema dileme…nakon jednog veka pojave se SNS i SVM i naprave meštanima put…da li je onda potrebno podizanje spomenika nekom drugom, osim trenutno zaslužnima za ovu investiciju…i ima li tu novaca tih meštana, kroz višedecenijsko izdvajanje za samodoprinos?

  „Ovo je potvrda da u kontinuitetu radimo na ravnomernom razvoju svih sredina u opštini, tako da je ova investicija samo još jedna u nizu narednih“….izjavljujete Vi 03.07.2019.

  „Simović napominje da posebnu brigu vode o stanovnicima sela opštine Bačka Topola“ od 10.06.2019………………vaše izjave deluju prilično sinhrono i vešto osmišljene…..da li je predizborna kampanja u toku, zašto narod nije obavešten?

  Juče su baš penzioneri sa Zobnatice održali sastanak na livadi, ali ih je kiša omela i rasterala…zaključak je bio da bi bilo lepo da imaju neku prostoriju gde bi se okupljali i gde bi se održavali sastanci…mada nije ni ovako loše uz logorsku vatricu sedeći na panjevima….romantično je…pitam se kako je kad se glasa? Gde se smeštaju glasačke kutije…nije valjda i to po šumi i livadi!? Ma nije sigurno…tada se vi svi pojavite i obezbedite prostorije….zar ne? Ne bi Vi to nama učinili da glasamo za vas, po livadama!?

  Da se vratimo na temu,

  Sa podizanjem spomenika zaslužnima, nemojte žuriti, treba sačekati…. kako stvari stoje, možda će konačnu odluku o tome, kao i po mnogim drugim esencijalnim pitanjima vezanih za Vojvodinu, doneti, naš novi boss sa ovih prostora G-din Orban…

   
 3. Zanimljive izjave,
  Dragoslavić nije jedini osnivač sela….spomenik ne treba da se podiže jednom čoveku već bi trebalo da se podigne svim osnivačima….raspitajte se malo g.Spasojević.
  Pitajte nekog ko zna recimo za promenu pitajte nešto i meštane sela! Selo su osnovali naseljenici mahom iz Like…a ostalo mogu da Vam kažu rekoh već ……vaši meštani!
  Nemojte da omalovažavate ostale koji su takođe imali velik uticaj u nastanku naselja!
  A V idimo ide Vam za rukom…

   
 4. I nama ce jednog dana ravnomernom raspodelom sredstava mozda u centru grada napraviti kanalizaciju, da neplivamo svaki put kad padne kisa.
  Mozda hoce, a mozda i nece

   
 5. 10.04.2019 (pogledajte u istoriji objavljenih vesti kad je predsjednik bio da obidje gradiliste rekli su da ce za 45 dana biti gotov put.
  Izgleda da ja neznam da gledam u kalendar, i da racunam (20 dana u aprilu+25 dana u maju znaci zavrsetak radova u 25-tog maja).
  Il sam ja lud il je sad 04.Jul?
  Na 45 dana roka 40 dana kasnjenja.
  Ko je ovde lud?

   
 6. Žigić Miroslav

  Topolcanin- očigledno ti. Niko u prethodnih 90 godina nije ovo uradio u selu i sad kad nam je konačno neko uradio ovaj put problem je malo kašnjenje. A da vas podsetim koliko je kišnih dana bilo ? Ko god da je zaslužan hvala mu.

   
 7. Мирко Спасојевић

  Поштовани Oresko,
  дођите сутра 07.07. у Томиславце у 11:30 је парастос који ће се одржати испред споменика оснивачима села. Није проблем што Ви то не знате, већи је проблем што друге доводите у заблуду. Мештани Томиславаца су се питали претходних 20 година када су ми доделили 5 мандата по 4 године да их представљам. Од 1995 до данас ни једне године нисмо заборавили ни осниваче села ни све оне који су своје животе дали за слободу, и сваке године им се даје помен. Споменик оснивачима се већ деценијама налази испред дома. Ако не верујете питајте мештане Томиславаца или дођите сами да се уверите, бићете нам драг гост, желим Вам здравља и многаја љета.

   
 8. Svetlana Zobnatica

  G-dine Spasojeviću,

  Celih 20 godina Vi ste predstavnik Vašeg sela, i to izborom meštana sela, to je za pohvalu. Prva pomisao da je razlog za to, Vaše nesebično zalaganje za dobrobit sela i njenih meštana, kao i moralne vrline koje negujete u sebi. To je za divljenje…ali ….možete li mi G-dine Spasojeviću objasniti zašto Vam je trebalo 20 godina, da bi se put od 1000 metara, tek sada napravio i plan konačno realizovao ? Hoćete mi objasniti mehanizme delovanja, tj ne delovanja u tih proteklih 20 godina…šta Vas je sprečavalo da se ta neophodna investicija mnogo ranije ostvari, i šta je to doprinelo da se investicija ostvari baš u ovom momentu?

  Imala sam prilike da Vas vidim i čujem, na sastanku sa pčelarima, kada nas je svojim dolaskom počastio ministar Nedimović. Moj utisak je da ste Vi, ne podobni već prepodobni za obavljanje visokih i važnih funkcija, na taj utisak me je navela situacija vezana za pomor pčela u našoj opštini. Neko je morao da potvrdi reč i misao ministra i odgovornih za tu situaciju, neko je morao da izrecituje „Mir mir mir niko nije kriv“. U grupu tih vrhunskih recitatora, po mom skromnom mišljenju, Vi ste verovatno upali bez problema. Tako mi liči…

  Obzirom da ste izjavili da ste ga sreli i upoznali na pumpi, i tako doveli u naš grad da rešava problem oštećenih pčelara, molim Vas da pripazite gde točite gorivo, da nam ne navučete još neku muku zvanu MINISTAR, na vrat…Vama lično želim još najmanje 20 godina angažmana, i još mnogo aranžmana poput ovog krucijalnog, 1000 metara puta.

   
 9. Niste razumeli moj komentar! Vi o Vašim mandatima….ja o posebnom spomeniku!!!!!!!!
  Kako je neko zaslužio poseban spomenik? Ako već postoji spomenik osnivačima sela?
  Pomodarstvo!!!!!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *