Promocija prve Uroševe zbirke pesama „Pod pogrešnim nebom“ sinoć i u Bačkoj Topoli

Naš izuzetno mlad i talentovan sugrađanin Uroš Mikulić je u avgustu prošle godine objavio svoju prvu zbirku pesama „Pod pograšnim nebom“. Sinoć, 18. februara prisustvovali smo šestoj promociji njegove zbirke u izložbenoj sali Doma kulture u Bačkoj Topoli.

Na promociji njegove zbirke u Bačkoj Topoli govorili su njegov mentor i recezent Tode Nikoletić, ilustrator i recezent Goran Novakov i kantautor Ivan Leščešanin.

Foto: Si Studio Digital

Već dugi niz godina Uroš Mikulić uspešno se bavi pisanjem poezije, a posle niza nagrada, plaketa i priznanja sa svojih svega 15 godina odlučio je i da napiše prvu zbirku pesama „Pod pogrešnim nebom“.

„Već godinama pronalazim inspiraciju i pišem, i onda nekako pesme su se nizale, broj nagrada postao je trocifren, pa sam i odlučio da 2022. godine objavim prvu zbirku poezije. Ona je ugledala svetlost dana prošle godine u avgustu mesecu. Odmah posle par dana je promovisana u Liparu gde je bio rekordan broj ljudi u Domu kulture i gde do sada ni jedan pesnik u istoriji tog sela nije uspeo da okupi toliki broj ljudi“, istakao je za naš portal autor Uroš Mikulić.

Foto: Si Studio Digital

Čast da pročitaju neke od izabranih pesama iz njegove zbirke pripala je recitatorima Dečjeg kulturnog centra DecArt Eleni Ivezić, Kalini Ivanišević i Staši Medar, a program je vodila Anđela Đurović.

Ovo je ujedno i poslednja promocija autorove zbirke pesama. Do sada je bilo nekoliko promocija, prva u njegovom rodnom selu Liparu, zatim dve u Novosadskoj gimnaziji „Laza Kostić“, takođe imao je i dva književna susreta u OŠ „Nikola Telsa“ u Bačkoj Topoli i u osnovnoj školi u Feketiću.

„Promocija u Bačkoj Topoli bila je nekako svojstvena i posebna na svoj način. Imala je svoju energiju, svoj žar i svoj tok. Mogu da se složim sa kantautorom koji je na promociji rekao da je bila divna publika. Publika je bila božanstvena, sa pažnjom su sve slušali i mene i sve ostale koji su učestvovali. Bili su publika za poželeti“, rekao je Uroš koji se ujedno i zahvalio svima prisutnima što su došli i podržali njegov dugogodišnji trud i prepoznali vrednost njegovog vrednog rada.

Foto: Si Studio Digital
Foto: Si Studio Digital
Foto: Si Studio Digital
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *