Projekat postoji, dozvola postoji, radovi? E TOGA NEMA

U Bačkoj Topoli je prema podacima merne stanice vodoprivrednog preduzeća DTD ,,Krivaja” tokom vikenda palo 57,3 litre kiše. Ukupna količina kiše u maju ove godine sada je dostigla vrednost od 81,5 litara što je još uvek manje od prošlogodišnjeg majskog proseka koji je iznosio 132 litre.

Zvaničnih prijava od strane građana usled problema zbog povećane količine padavina, nije bilo ni u Mesnoj zajednici niti u JP „Komgrad”. U međuvremenu, stanovnici okoline bačkotopolskog Doma zdravlja nakon više godina čekanja na realizaciju projekta za rešavanje problema podzemnih voda i odvoda atmosferskih voda, a koji je konačno izrađen u novembru protekle godine, juče su održali kratak skup na kojem je usaglašen način daljeg nastupanja ka lokalnoj samoupravi, čiji bi čelnici jedini još trebali da prepoznjua ove poteškoće kao jedan od komunalnih prioriteta trenutno u našem gradu, usko povezan, odnosno uslovljen sa obećanim, a još nezapočetim čišćenjem korita rečice Krivaje.

Sva domaćinstva će potpisati zvanični zahtev za hitno preduzimanje potrebnih mera, u suprotnom će građani kolektivno naknadu svake eventualne buduće štete na objektima uslovljene pomenutim pojavama, makar i sudskim putem potraživati od lokalne samouprave. Namera je da ovo pitanje od strane predsednika Skupštine opštine bude uvršteno kao dopuna dnevnog reda već sledeće sednice SO Bačka Topola, koja predstoji u četvrtak.

zahtev stanovnika

 

Jedan komentar

  1. sada se vidi da sredstva koja su bila namenjena za sanaciju, jesu podeljena medju vrhuskom SO BT. sramota

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *