Poljoprivrednici mogu da urade posao do policijskog časa – tvrdi ministar poljoprivrede

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je poljoprivredncima, od kojih je jedan broj negodovao zbog ograničenja kretanja u vreme policijskog časa, uz objašnjenje da će se to odraziti na setvu i da im otežava rad i pitanje zašto ratari nemaju posebne dozvole kao što ih imaju pčelari, voćar povrtatari, da je vreme od 5 ujutro do 17 popodne dovoljno za setvu, te da niko neće kazniti poljoprivrednika u povratku posle tog vremena.

„Ratari nemaju posebne dozvole, oni mogu da se kreću bez ikakvih problema do 17 sati. U pet sati ujutro da odu, do 17 sati je sasvim dovoljno vremena da možete sa mašinom da odradite najmanje deset hektara tokom dana“, objasnio je Nedimović tokom posete Nišu, i dodao da ako se ratar, neposredno posle početka policijskog časa od 17 sati, zatekne u povratku sa njive, „neće mu niko ništa“ .

On je dodao da poljoprivredna mehanizacija poput traktora ne može da se koristi kao prevozno sredstvo jer u tom slučaju neće biti tolerisanja.

 

Jedan komentar

  1. Рече правник по квалификацијама са последњим радним местом у коцкарници из Сремске Митровице чији шеф мисли да је у току сетва пшенице…………ал нас хоће , баш.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *