Počela izgradnja Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Mali Iđoš, vrednog 500 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Feketiću, u opštini Mali Iđoš, koje finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Reč je o radovima vrednim 479 miliona dinara.

Predviđena je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, s pratećim objektima i infrastrukturom.

-Danas smo pokrenuli proces izgradnje prečistača otpadnih voda širom AP Vojvodine. Nismo bili zadovoljni stanjem u ovoj oblasti, jer je to godinama bio veliki problem koji je decenijama zanemarivan. Ovo je prvi put da Pokrajina finansira ovako tehnički zahtevan posao vredan četiri miliona evra, za naseljena mesta Mali Iđoš, Lovćenac i Feketić, istakao je predsednik Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Kako je rekao, opštinska uprava uradila je svoj deo posla u pripremi projektne dokumentacije, i za nešto manje od godinu i po dana ovaj projekat biće završen. Paralelno će se raditi i na izgradnji sekundarne mreže i glavnog kolektora, ali i u Bačkoj Topoli, Srbobranu i Temerinu.

-Istovremeno, u planu nam je i priprema projektne dokumentacije za čišćenje toka reke Krivaje. Planiramo i izgradnju fabrika za proizvodnju pitke vode, i korak po korak rešićemo ove urgentne probleme širom AP Vojvodine, što ćemo realizovati uz podršku Vlade Republike Srbije, dodao je Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Opštine Mali Iđoš Marko Lazić kazao je da je danas istorijski dan za ovu opštinu jer se izgradnjom prečistača povećava kvalitet života njenih građana.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Pokrajinska vlada

 

Jedan komentar

 1. Svetlana Zobnatica

  Zaista lepe vesti, za sve koji ce ovim projektom biti pokriveni…..samo da Vas priupitamo, konkretno vezano za nas Zobnaticane, kome mi da se obratimo na temu pijace vode, precistaca, cistaca i prigusivaca….

  1. Opstini Backoj Topoli
  2. Pokrajini Vojvodini
  3. Drzavi Srbiji
  4. AD Zobnatici
  5. Yugo ellite agro companiji
  6. Al Rawafadu
  7. Ujedinjenim Arapskim Emiratima

  ili licno Bin Zajebu….ne bih da uznemiravam predsednika sa ovim banalnim temama o arsenu, teskim metalima, koloritnim fekalijama i ostalom jadu koji nas snadje.

  Nemojte se preterano opterecivati i zuriti sa odgovorima, oni se obicno nametnu sami…..
  Srdacan pozdrav od vasih vernih Zobnaticana…

  PS. U pokusaju odgovora na ovo pitanje, mogu da ucestvuju svi koji ovo procitaju i shvataju tezinu problema.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *