Održan protest protiv zagađivanja sredine

U Bajši i Malom Iđošu neprestano smrdi Krivaja. U Topoli u ponovo protestovali zbog zagađenja okoline, ovo je bio po redu 9-ti protest, ovog puta se pojavilo na više desetina ljudi.
Dragan Pečurica je okupio ljude u centru grada i održao govor pred okupljenima. Ponovio je da nadležni ne obavljaju svoj posao kako treba, a posledica toga je da neki konstantno zagađuju vazduh i površinske vode.

Okupljeni su sa transparentima krenuli od robne kuće Panda do gradonačelnikove kancelarije, gde je Pečurica pročitao svoje otvoreno pismo i ponovo opomenuo nadležne da rade svoj posao, kao i upravu grada da što pre nađe rešenje. Krivaja u poslednje vreme na području Bajše i Iđoša ponovo smrdi, vidi se da je u nju puštena vrlika količina zagađene vode, na internet stranicama je osvanulo mnogo fotografija i negativnih komentara vezanih za ovaj slučaj, ali niko od nadležnih se ni ovaj put nije javno obratio.

Dragan Pečurica je lično organizovao svih 9 protesta. I ovaj put je istakao da ne želi ništa drugo da postigne, samo da nadležni obavljaju svoj posao, zaštite vazduh i čistoću vode, i da svako poštuje zakon.

Već na predhodnim protestima je istakao da je prijavio zagađivače, kao i da su njega tužili pod optužbom da su njegove tvrdnje netačne i da zbog njega neke institucije gube ugled. Sledeći protest najavljen je za 17. Juni u 15 časova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *