Odluka Kriznog štaba je zapravo predlog

Prema merama koje su donete u našoj Opštini, gde je još na snazi vanredna situacija a po pisanju današnje štampe o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica, kao i uslužnih delatnosti, pokušali smo da stupimo u kontakt sa našim štabom za vanredne situacije i saznamo da li te mere važe i za našu Opštinu ali bezuspešno jer opštinska uprava radi skraćeno radno vreme.

Nezvanično saznajemo da na snazi ostaju stare mere sve do donošenja novih i zato ostaje sumnja da će se komadant i članovi opštinskog štaba u toku dana okupiti i doneti nove mere koje bi važile i za našu Opštinu.

U daljem teksu možete pročitati koje nas nove mere očekuju:

Radno vreme svih ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica, kao i uslužnih delatnosti, biće produženo do 20 časova, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba ( Beograd) za borbru protiv korona virusa.

Kafići i restorani će, kako saznajemo, moći da rade duže nego do sada, ali bez muzike, s obzirom na to da je transmisija virusa znano veća kada ljudi pričaju glasnije.

Ova odluka Kriznog štaba je zapravo predlog koji će danas biti prosleđen Vladi Srbije, a koja bi već tokom dana na sednici mogla ovaj predlog i da usvoji.

To bi značilo da će ovo novo radno vreme moći da se primeni već od sutra.

Kako saznajemo, ove nove relaskirane mere važiće do petka, za kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.

Podsetimo, radno vreme kafića i restorana, tržnih centara, uslužnih delatnosti, poput frizera i kozmetičara, kao i svih prodavnica osim prehrambenih, sada je do 17 časova, a vikendom su svi ti objekti zatovreni.

Za razliku od prethodnih nedelja, kada smo iz dana u dan imali nove crne rekorde, broj novozaraženih tokom poslednjih dana sve je niži.

 

 

2 komentara

 1. Ako “ komadant“ donese nove mere koje svi donose, onda mora da donese meru i da Opstina radi redovno radno vreme a to njima ne ide na ruku. Plate nisu smanjili cak se bijim da su i nekima povecali a to treba pitati „sefa“ skupstine.
  Tako da vlasnici lokala radite po vasoj volji a o opstinarima ne vredi ni pricati

   
 2. Kićo Slabinac

  Šef skupštine je gđa Đukić, a platu šefa SO prima SS. On se ne pita ništa, ali zato vozi službeno vozilo, postavlja svoje simpatije u upravne odbore i svim silama pokušava da bude sposoban.
  Kratka i tužna biografija SS

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *