Odavanje počasti nastradaloj deci ispred robne kuće u Bačkoj Topoli

Povodom tragičnog događaja koji je potresao čitavu Srbiju, u petak, 5. maja, neće biti nastave u školama Bačke Topole kako bi se odala počast žrtvama i pružila podrška i saosećanje porodicama nastradale dece u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Foto: Danas/Ivona Dubičanin

Sutra, u 9.00 časova ispred robne kuće „Panda“ u Bačkoj Topoli okupiće se deca iz različitih škola, odakle će odšetati do Manifestacionog trga da svi zajedno podele emociju, upale sveće i polože cveće, a pozivaju se i svi ostali građani da prisustvuju odavanju počasti.

Tragedija kojom smo pogođeni treba da nas učini saosećajnijima, da nam bude životna lekcija da naučimo da budemo empatični, brižni, da negujemo ljubav i poštovanje, često, ne povremeno, i da ne upiremo prstom u krivce.

Zato hajde da se okupimo i svi zajedno odamo počast stradaloj deci i pružimo podršku ožalošćenima.

 

3 komentara

 1. Lepo je videti da ceo grad poštuje dane žalosti u celoj zemlji. Lepo je čuti klasičnu muziku po lokalima u centru grada. Smatram da se ostavlja dosledan primer pre svega deci, pa zatim i starijima. Kao i uvek, u svemu lepom ima i kukolja koji svojim primerom ostavljaju loš primer! Nije dovoljno što se kod „Cukike“ radi na crno, što gazdarica Natika ima drugare policajce koji se malo prave blesavi, nego još i za dane žalosti pušta tuc-tuc muziku za ceo svoj omladinski klub klinaca i klinki. A pa što je puno, puno je, preterivanja bez! Ja se pitam čemu je dobra ovakva vrsta motivacije omladine!? Inače „Cuki“ se nalazi preko puta diskoteke „Cube“ u „Rindovoj“ ulici gore na spratu, u kući u kokoj su svojevremeno stanovali i neke poznate face poput Čorbe iz Crvenke i malog Deje novosadskog tranzitera… hmmm 🤔 Igra li se to neko sa nama ili mi se to samo čini? Ova igra kod „Cukike“ je mnooooooogoo opasna! Zatvarajte to dok ne bude kasno, jer se deca motivišu u pogrešnom pravcu!

   
 2. Gabi Mečkić

  Aman bre ljudi, gde to još ima da se radi za džabe? Što je puno, puno je! Neće moći ove noći! E sad hajte lepo pa prečešljajte „Cukikine“ veze sa drugarom Tomom Mačkom, pa onda lepo veze Tome Mačka sa drugarem advokatom, pa onda kada dođete do Somborske veze advokata sa glavnom inspekcijom i elitnom ekipom iz „Belog Dvora“ u Somboru, priupitajte ih šta im još fali i kada će konačno biti zadovoljni i krenuti da rade svoj posao bez avansa na dohodak!

   
 3. Nije ni čudo što svi koje poznajem ismejavaju Vučića. Da imam priliku pitala bih ga u kojoj državi živimo. Kako vreme prolazi sve više mislim da između Kosova i Severa Vojvodine baš i nema neke razlike. Sem toga da je dole Kurti, a ovde gore samo jedan veliki „?“.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *