Objavljen je još jedan konkurs za kupovinu seoskih kuća

Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova raspisao je još jedan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

seoske-kuceNa konkursu mogu da učestvuju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, u skladu sa zakonom.

Ciljevi konkursa usmereni su na podsticanje razvoja ruralnih sredina, povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta kao i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti.

Učesnici moraju da ispunjavaju određene uslove u trenutku podnošenja prijave. Jedan od uslova je da jedan od supružnika ili vanbračnih partnera nije stariji od 40 godina u momentu podnošenja prijave na konkurs. Takođe je bitno da imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine i da su u braku najmanje godinu dana, odnosno da se nalaze u trajnijoj vanbračnoj zajednici, u skladu sa zakonom. Učesnici ne smeju da su vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti na teritoriji Srbije i da istu nisu otuđili u prethodnih pet godina od dana objavljivanja konkursa.

Bar jedan od supružnika, odnosno vanbračnih partnera, mora da bude u radnom odnosu najmanje do kraja isteka roka za podnošenje prijava na konkurs. Građevinska vrednost predmetne nepokretnosti ne sme da prelazi 2.000.000 dinara, a supružnici ili vanbračni partneri ne mogu da budu u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencijalnim prodavcem nepokretnosti.

Prijave na konkurs će se primati do 25. septembra.

Konkurs-za-kuce

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *