Obaveza građana je da čiste sneg sa trotoara

Prvi sneg je doneo otežano  kretanje svih učesnika u saobraćaju na teritoriji našeg grada.

JP „Komgrad” je spremno dočekao sneg. Tokom prepodneva jedinica zimske službe JP „Komgrad“ je na terenu i u saradnji sa mesnom zajednicom Bačka Topola intenzivno se radi na čišćenju puteva u gradu i naseljima naše opštine, a koji su u nadležnosti ove dve institucije. U prepodnevnim satima osim ulica, čistili su se i prilazi na dva gradska groblja

Iz JP „Komgrad“ naglašavaju da je obaveza građana da čiste i uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaza stambenim zgradama, ispred stambenih i poslovnih objekata. Neizvršavanje ove obaveze povlači za sobom prekršajnu odgovornost u skladu sa Odlukom o čišćenju i uklanjanju snega i leda na teritoriji grada . Vlasnici objekata imaju mogućnost da ispred lokala pospu industrijku so, pepeo, piljevinu ili pesak, odnosno da lopatom uklone sav sneg.

Prema informacijama sa terena saobraćaj se u Bačkoj Topoli trenutno odvija otežano zbog snega koji umereno provejava. Nadležni upozoravaju da zbog stvaranja snežnog pokrivača od oko 10 centimetara, mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri smanjuju stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje vozilom. Apelujemo na sve vozače da svojim vozilima upravljaju uz dodatni oprez i brzinom prilagođenom uslovima vožnje.

Ukoliko građani uoče bilo kakav problem na putevima, isti mogu prijaviti dežurnom koordinatoru Zimske službe na broj 064/854 22 86.

 

2 komentara

 1. A ko će da kazni Komgrad?
  Sramota
  Sramota
  Sramota

   
 2. A lepo je kad uzimaju pare. Kad su izasli da ociste? Sa podignutom kasikom i bez posipanja, izasao gospodin da se provoza, po cigare.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *