Najnovija odluka Vlade koja važi do vikenda, u petak NOVE MERE

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

Ovo su detalji o novom radnom vremenu koje je usvojeno jutros na Kriznom štabu, a zatim i na Vladi Srbije. Odluka stupa na santu već od danas.

Radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečijih igraonica biće od ponedeljka do petka do 20 časova.

Radno vreme ugostiteljskih objekata i to kafića i restorana, takođe će biti od ponedeljka do petka do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala bez izuzetka.

Takođe, radnim danima do 20 časova mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Nove mere stupaju na snagu danas 21. decembra i biće na snazi do petka 25. decembra 2020. godine, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera.

Podsećamo da, u skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost. Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Ovi objekti modu da rade i vikendom

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas 21. decembra, mogu da rade svakog dana do 21 časova.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno i da štite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. Poštovanjem mera i odgovornim ponašanjem, čuvamo i naš zdravstveni sistem, saopštila je Vlada Srbije.

Dobro poznate epidemiološke mere i preporuke, poput nošenja maske u svim zatvorenim prostorima, redovno pranje ruku, držanje odstojanja od drugih ljudi, dezinfekcija svih površina kao i često provetravanje prostorija ostaju na snazi, zaključuje se.

Što se tiče mera za predstojeći vikend, kao i za Novu godinu, Krizni štab će ponovo zasedati u petak, kada se očekuje da budu donete upravo za taj period.

Od našeg Opštinskog štaba za vanredne situacije, kako smo i pretpostavili, još uvek nema obaveštenja jer je na snazi skraćeno radno vreme.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *