Mirović: Bačka Topola primer razvoja u svim oblastima

BAČKA TOPOLA: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor boravili su danas u radnoj poseti Bačkoj Topoli, i tom prilikom obišli su radove na izgradnji Učeničkog doma i rekonstrukciji Osnovne muzičke škole.

Igor Mirović i Ištvan Pastor u radnoj poseti Bačkoj Topoli Foto: Pokrajinska vlada Igor Mirović i Ištvan Pastor u radnoj poseti Bačkoj Topoli

Posle skoro 100 godina od kada je sagrađena zgrada u kojoj se od 1966. godine nalazi sedište Osnovne muzičke škole, zamenjena je krovna konstrukcija za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 4,8 miliona dinara.

Izgradnja Učeničkog doma u Bačkoj Topoli započeta je 2008. godine. Nakon skoro decenije stajanja radova, Pokrajinska vlada, zajedno sa Opštinom Bačka Topola, izdvojila je 75 miliona dinara za završnu fazu radova na domu, u kom će 107 đaka moći da boravi sledeće školske godine.

„Pokrajinska vlada uložila je značajna sredstva u razvoj Bačke Topole, koja pre samo pet godina, nije izgledala kao što izgleda danas. Investirali smo u škole, obrzovanje, zdravstvo, u industrijsku zonu a očekujemo i dolazak novih kompanija u ovo mesto do kraja godine“, istakao je predsednik Igor Mirović.

Veoma sam zadovoljan onim što sam danas video, imamo i nove planove za Bačku Topolu, kao što je prečistač otpadnih voda, dodao je Mirović.

Sledeće nedelje, najavio je predsednik Mirović, u Pokrajinskoj vladi biće održan sastanak sa predstavnicma svih lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava, kako bi se pripremili za buduće projekte iz nacionalnog investicionog plana.

„Bačka Topola može biti primer i za druge opštine ne samo u privrednom i industrijskom delu već i zbog skladnih međuljudskih odnosa, kazao je predsednik Mirović.

Igor Mirović i Ištvan Pastor u radnoj poseti Bačkoj Topoli Foto: Pokrajinska vlada

Impresioniran sam energijom koju smo danas predsednik Mirović i ja videli u Bačkoj Topoli, obišli smo četiri veoma značajna projekta, i u svim ovim projektima postoji sinergija državnog i privatnog kapitala, odnosno pokrajinskih i opštinskih budžetskih sredstava, kao i zainteresovanih investitora, kazao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

„Mislim da je to put koji je jedino moguć i put koji vodi ka cilju“, dodao je Pastor.

Predsednik Opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder kazao je da je Opština Bačka Topola uz pomoć Pokrajinske vlade završila sve započete projekte. Da smo sami izdvajali sredstva za sve projekte u našoj opštini, pola od njih ne bismo uradili da nije bilo Pokrajinske vlade.

Predsednici Mirović i Pastor obišli su danas i kompaniju „EM Commerce“ za koju je Pokrajinska vlada preko Razvojne agencije Vojvodine subvencionisala novih 20 radnih mesta.

Ovom prilikom, predsednici su obišli i Fudbalsku akademiju „TSC“ u Bačkoj Topoli.

Radnoj poseti Bačkoj Topoli prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj NJilaš i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

PO PROJEKTU OPŠTINE BAČKA TOPOLA ZA SUFINANSIRANJE PROIZVODNJE MADIJSKIH SADRŽAJA IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA U 2019. GODINI

 

2 komentara

  1. Razvijamo se ko zibel

     
  2. Svetlana Zobnatica

    Igore, a Zobnatica…a borovnica….a ergela….a Miznah….a Regionalni park prirode…zašto nas zaobilazite toliko? Mi čeznemo za vašim posetama…ipak nemojte sada dolaziti…upravo se završilo branje borovnice i u nedostatku toy-toy WC-a, naš Regionalni park prirode je nađubren dobrano…

    Veoma mi je drago što svaki dan neko od ministara poseti Bačku Topolu…to narod i oseti…sve se promenilo od kako ste nahrlili ovamo…voda, vazduh, međuljudski odnosi, novčano blagosranje, natalitet….ma sve krenulo…kažu ljudi da se u jednom selu nadomak Topole, od kako svraćate redovno, otelila krava i donela na svet tri teleta…Bog vam dao mudrosti i istrajnosti da nas još dugo dugo godina jašete, to je dobro za naša leđa, al nije za vaša mudašca…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *