Lovćenac: Inicirali rekonstrukciju parka „Cetinje“

U čast decenije nezavisnosti, navijačka grupa Lovćenac MNE je, uz pomoć Opštine Mali Iđoš, pokrenula inicijativu za rekonstrukciju parka Cetinje i popravku dječjeg mobilijara, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM).

 lovcenac parkIz te organizacije je saopšteno da je nakon sastanka sa predstavnicima navijačke grupe, zahvaljujući finasijskoj pomoći biznismena Brana Mićunovića, obezbijedila finasijska sredstva koja su bila neophodna za završeta kradova.

Jedan od članova navijačke grupe, Dragan Špadijer, istakao je da ovaj park, koji se nalazi u centru mjesne zajednice, ima posebnu simboliku za sve Crnogorce u Lovćencu, jer je veliki dio njih porijeklom sa Cetinja.

Crnogorska kulturna mreža se obavezala da će uputiti inicijativu gradonačelniku Cetinja Aleksandru Bogdanoviću i ministru kulture Pavlu Goranoviću da obezbijede finansijska sredstva potrebna za izradu biste Svetom Petru Cetinjskom, koja bi bila postavljena u parku.

 

2 komentara

  1. srbenda iz b.topole

    ..Brano Micunovic biznisman…..????Sveti Petar cetinjski??…… Park i popravka decijeg mobilijara… Koja poveznica??

     
  2. Dragan Pecurica

    To je dobro da se bavite svojim parkovima, zelenilom, cvecem,. medjutim imacete uskoro priliku da do Potoka dodje velika kolicina vode i da se u potoku u vidu akumulacionog jezera zasutavoi. Dao Bog da ce to biti samo cista coda, a ne fekalne i ostale industrijske vode iz Kule Backe Topole i Siubotice.! Ja Lovcenac vižolim i bojim se da ce imati vode kao Venecija a li i smrad kao Venecija, a li ne i turizam kao Venecija.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *