Koracima Dositejevim (Bačka Topola)

U serijalu „Uspešne škole“ predstavićemo vam Gimnaziju i ekonomsku školu „Dositej Obradović“ koja se nalazi u Bačkoj Topoli.

Škola je osnovana 1964. godine i od tada je kroz njene hodnike i učionice prošao veliki broj učenika koji su se školovali za različite obrazovne profile.

Danas škola pored gimnazije opšteg smera, obrazuje i ekonomske tehničare. Nastava se odvija dvojezično na srpskom i mađarskom jeziku. Učenici su veoma svestrani, a škola je tu da podstakne razvoj njihovih talenata i veština.

Cilj škole je da prati potrebe u sistemu zapošljavanja u našoj državi i da očuva značaj koji gimnazije imaju u vaspitanju i kreiranju buduće intelektualne elite.

Urednik: Tanja Čanić Mlađenović

Reditelj: Nenad Krkelić

 

Jedan komentar

  1. Sjajna deca i sjajna škola sa dugom tradicijom. Na žalost u senci zbog nepismenih badavadžija koji nisu išli u gimnaziju a zaseli na vladarske tronove. Došlo je vreme da oni koji su u gimnaziji imali peticu zavise od onih koji nisu završili ni jednu srednju. Ne daj te se deco…………dok je vas takvih možemo se i nadati svetlijoj budućnosti.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *