Izlet u Temišvar

Poznato je da ljudi iz Srbije često idu u Temišvar zbog kupovine u popularnim tržnim centrima, ali pre svega, važno je pomenuti nekoliko ključnih stvari vezanih za sam grad. Zahvaljujući uticaju Austrougraske na ovom području, Temišvar je dobio nadimak „Mali Beč“, zbog arhitekture koja neodoljivo podseća na glavni grad Austrije

T E M I Š V A R

jednodnevni izlet

TERMIN: 30. SEPTEMBAR 2023.

Temišvar je najveći grad Banata. Leži na reci Begej i sedište je županije Tamiš. Četvrti je grad po veličini u Rumuniji. Poznat je i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Grad se naziva i “Malim Bečom”, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentom podseća na stari deo Beča.

 PROGRAM PUTOVANJA:

      Polazak autobusa iz Bačke Topole, sa parkinga ispred Vatrogasnog doma u 06:00h. Vožnja do graničnog prelaza Srpska Crnja. Nastavak putovanja do TEMIŠVARA. Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj Sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredan ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada; Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, građena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja je arh. László Székely) i nekadašnji dvorac Hunjadi Janoša. Odlazak u tržni centar “Julius mall”. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Bačku Topolu u večernjim časovima. Putovanje preko Sente. Povratak u Bačku Topolu u kasnim večernjim satima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.200,00 DIN

Prijave na telefon: 061 261 97 63

U cenu aranžmana su uračunate sledeće usluge:  prevoz turističkim autobusom sa klimom, audio i video opremom, razgledanja prema programu, usluge vodiča i organizacioni troškovi. 

U cenu aranžmana nisu uračunati:  Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje, ulaznice za muzeje, individualni troškovi i sve usluge koje nisu navedene.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 45 PLATIVIH PUTNIKA 

      Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni    

minimum od 45 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put. 

Napomena: U skladu sa ZAKONOM O TURIZMU, jednodnevni izleti ne podležu zaštiti vezanoj za garancije putovanja.                  

ORGANIZATOR PUTOVANJA: EVROPA TURS DOO NOVI SAD, LICENCA OTP 83/2022, KATEGORIJE A

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA EVROPA TURS DOO KOJI SU USAGLAŠENI

SA YUTA STANDARDIMA

                      33 GODINE USPEŠNIH PUTOVANJA “EVROPA TURS” NOVI SAD

_____________________________________________________________________________

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *