Foto: Održani X Markovdanski susreti na Panoniji 

Oko dve hiljade posetilaca iz škola širom Srbije, Slovenije, Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Mađarske svojim učešćem obeležili su deseti Festival dece i pesnika ili Markovdanske susrete na Panoniji koji su trajali tri dana.

tode
Foto: SI STUDIO DIGITAL

Održane su mnogobrojne radionice, nadmetanja u pevanju, igranju, crtanju, recitovanju, glumi, a podrška su im i ovoga puta bili naši najpoznatiji dečiji pesnici, pisci, kompozitori, Tode Nikoletić i u ulozi umetničkog direktora festivala, Slobodan Stanišić, Božidar Kalezić, Uroš Petrović, Branimir Rosić, Jovan Adamov, Radoslav Graić, Slavko Beleslin, Robert Takarič, Nikola Brkanović, Hiba Alajbegović Mustafić, Nataša Đuričković, Miroslav Кokošar, Tatjana Pupovac, a ove godine prisustvovao je i jedan od autora himne Markovdanskih susreta Nemanja Mihajlović, s kojim su učesnici programa u jedan glas otpevali himnu na otvaranju festivala u park šumi na prostoru piknika.

Pod motom “Detinjstvo ujedinjeno u različitost” festival se odvijao u celom naselju, u prelepom ambijentu dvorca Kaštel, letnjoj bašti, bioskopskoj dvorani, bašti hotela, fudbalskom igralištu. Bila je to prava predstava i zabava za decu i odrasle. Deca su se takmičila u programima dramoletenje, plesaonica literarno pesnikivanje, mini sajam dečje knjige, dečija olimpijada, muzikaljenje, klovnijada, potraga za blagom, poruke iz prve ruke u kojima se pišu lepe poruke svetu, a goste su zabavljali i horovi Čuperak, Mladiša i Vivak, Bane iz Garavog Sokaka.

« од 10 »
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *