Da li postoji pravda za grejanje u Bačkoj Topoli

Mnogi naši sugrađani su doživeli neprijatno iznenađenje sa prispećem decembarskih računa za usluge JP „Komgrad“.

Kad pocinje grejna sezona u Backoj TopoliNaime, sugrađanima koji su već godinama isključeni sa sistema daljinskog grejanja su pored uobičajenih stavki obračunati i troškovi grejanja. Kada se uzme u obzir da je u  većini stanova tek po neka mlaka cev, nije ni iznenađujuće što je dvomesečno zaduženje (za novembar i decembar 2016. godine) i više nego krupna stavka za svako domaćinstvo koje se u ovim hladnim januarskim danima bori sa temperaturama u minusu. Iz ovog razloga mnogi su potražili pojašnjenje na šalterima JP“ Komgrad“. Jedino što su mogli da učine jeste da ulože prigovore za koje je obećano da će biti dati u proceduru razmatranja. Da li će stručna lica izaći na teren i na licu mesta se uveriti da ne postoji opravdanje za obračun četvrtine punog zaduženja, ostaje da vidimo.

Posle prošlegodišnjeg i ovonedeljnog neslavnog ishoda kada su se građani udružili i sudskim putem pokušali osloboditi obaveze plaćanja grejanja uprkos tome što su isključeni sa sistema, ostaje otvoreno pitanje i sumnja da li je isporuka toplotne energije zapravo pitanje sa neoborivom političkom zaleđinom.

„Opština Bačka Topola donela je odluku o isporuci toplotne energije koja je stupila na snagu 14.10.2016. godine, ne uvažavajući naše primedbe i sugestije prosleđene opštini još 09.09.2016.godine.  Podatke o uključenim i isključenim smo dobili od TMG Toplota iz Batočine i doživeli smo šok kada smo videli da je preko 50% korisnika daljinskog grejanja isključeno sa sistema. Po opštinskoj odluci isključeni iz sistema grejanja moraju da plaćaju 25% pune cene i fiksne troškove. Fiksne troškove  mi ne želimo da naplaćujemo gradjanima. Na mestima gde je isključena cela zgrada ili pak cela vertikala  tu se ništa ne fakturiše. Zahtevi za korekciju naknade za isključene sa sistema grejanja stižu svakodnevno i naša ekipa će izaći na lice mesta da proveri svaki slučaj ponaosob. “ – izjavila je za naš portal Nada Bošnjak, pravnica u JP Komgrad.
 

2 komentara

  1. Proverite vi i one „iskljucene sa sistema“ ….
    Sto se tice racuna za vertikalne cevi smatram da je realno 10% od racuna da placaju ako bas morate i to naplacivati,ne 25%! Inace grejanje je za pohvalu,samo nastavite ovako!

     
  2. Kakav smo mi to narod, niko nam izgleda ne valja?
    !

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *