Da li je Bačka Topola novo žarište Korona virusa?

Prema zvaničnim informacijama o broju obolelih od Korona virusa u našoj Opštini su juče do 15 časova zabeležene dve osobe.

Na osnovu nezvaničnih informacija koje smo danas dobili, taj broj daleko je veći. Naime, naš izvor navodi da se na sajmu trenutno nalaze tri osobe, još dve su na putu, jedna se nalazi na infektivnoj klinici u Subotici, a broj potencijalno zaraženih u Bačkoj Topoli izuzetno je visok.

Da li je razlog naglog širenja virusa neodgovornost, neinformisanost ili primena neadekvatnih mera u suzbijanju virusa od strane odgovornih lica?

Podsećanja radi, u Bačkoj Topoli zabeležen je prvi slučaj Covid-19 u Srbiji. Zaraženi je pojavu prvih simptoma odmah prijavio, te se na vreme suzbilo širenje virusa primenom mera karantina zaraženog i lica sa kojima je bio u neposrednom kontaktu.

Na nesreću svih građana Bačke Topole i okoline, naši sugrađani zaposleni u kasarni Prve brigade Kopnene Vojske Srbije „Bačka” u Bačkoj Topoli obavljajući svoje dužnosti zarazili su se Korona virusom.

Prema saznanjima, oboleli koji su zaraženi putem neposrednog kontakta sa našim sugrađanima zaposlenim u vojsci su N.N., A.A. i M.K. i trenutno se nalaze na Novosadskom sajmu. Zaposlenima, koji su radili sa zaraženima određen je kućni karantin. Porodicama zaraženih, takođe je određen kućni karantin, a svima koji su imali bilo kakve simptome virusa rađen je test, te je tako porodica M.K. podlegla zarazi Korona virusom.

S obzirom da je u toku testiranje na Covid-19, očekuje se da će narednih dana zvanični broj obolelih u našoj Opštini naglo porasti.

Apeluje se na građane da se pridržavaju svih propisanih mera od strane države, da se sami izoluju ukoliko znaju da su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženima, i da se odmah, bez odlaganja, jave ukoliko primete neke od simptoma Korona virusa.

U cilju sprečavanja širenja virusa, apeluje se i na nadležne organe da preduzmu sve neophodne mere suzbijanja virusa.

Namera nije da se širi panika, već da svi postupamo odgovorno kako bi sačuvali sebe, svoje porodice i prijatelje.

 

 

9 komentara

 1. Bačka Topola trenutno 7. Bez vojske.

   
 2. Tako je to kada se odgovorni momci sakupljaju posle sahrane na pijanku, pa se lepo korona prosiri na celo drustvo. A sad sa drustva na porodice, pa se pitam da li isti osecaju ikakvu krivicu ako zbog njihovog hira neko umre. Policija bi trebalo da preispita isto drustvo i otkud okupljanja kada je zabranjeno a vi javno da objavite ko su organizatori pijanki i ko je sve bio na skupu

   
 3. ima jos obolelih, i zao mi je porodica koje su ugrozene a neodgovorne bi trebalo u zatvor

   
 4. Ti koji su pili posle sahrane, neka budu imenima prozvani i onda kaznjeni zbog nebrige o drugima ( za sebe sto ne brinu to me ne zanima jer me ni oni ne zanimaju ) . I da li neko zna, zasto su danas helikopteri sletali u nasu kasarnu? Da li nam se precutkuju ozbilje stvari?

   
 5. KO JE PIO POSLE SAHRANE? ODAKLE VAMA TAKVE INFORMACIJE? GDE SE TO SAZNAJE DA JE NEKO ISAO DA PIJE POSLE SAHRANE? CIJI VI ZIVOT ZIVITE KAD ZNATE DA SU NEKE VAMA NEPOZNATE OSOBE ISLE NA SAHRANU, A POSLE TOGA DA PIJU? VI SE PRIDRZAVAJTE SVIH MERA PREVENCIJE, NE BRINITE TUDJU BRIGU I NE SUDITE DRUGIMA

   
 6. Tvrtko, Tvrtko… Pa ti mora da si deo te ekipice koja pije posle sahrane, samo je pitanje je si li organizator i hoce li kod tebe policija na vrata

   
 7. Majo, Majo, samo sudi, hoces adresu moju da mi posaljes policiju? Organizator sam, jesam, pilo se, jelo, pevalo, cela Topola da cuje i to posle sahrane na koju smo isli samo zato sto nismo smeli i sve to za vreme policijskog casa.
  Jesi li zadovoljna? Da ne napisem kao ti JE SI

   
 8. Treba krivicno da odgovaraju! Doticni se po fejsu sprdaju

   
 9. Sad jasno dolazi do izrazaja inteligencija odredjenih ljudi…IQ manji od broja cipela…najgore sto to ovaj put nije samo njihov problem!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *