Budžet za narednu godinu završava kapitalne investicije


Opštinsko veće je izradilo i usvojilo Nacrt Odluke o budžetu opštine Bačka Topola za 2022. godinu.

Detalje ovog dokumenta predstavio je danas u zgradi SO predsednik opštine Adrian Satmari.

Budžetski okvir iznosi 1.407.338.000 dinara, kazao je predsednik opštine i dodao da je Nacrt izrađen na osnovu uputstva Ministarstva finansija kao i predloga finansijskih planova budžetskih korisnika.

Naveo je da su sredstva predviđena za nastavak i realizaciju kapitalnih projekata koja su u toku prvenstveno za prečistač otpadnih voda. U konstruktivnom i tehničkom smislu on je završen, a u toku je probni rad koji treba da se okonča do kraja meseca.

Takođe je završena i izgradnja glavnog kolektora fekalne kanalizacije. Zadnja etapa u dužini od oko 2 km je urađena, te tako stvoreni su preduslovi za njegov probni rad. Ovaj projekat međutim sa ovim nije u potpunosti završen. U toku je naime izrada projektno – tehničke dokumentacije za proširenje kanalizacione mreže u Bačkoj Topoli dužine 45 km, čija se izrada očekuje do septembra naredne godine, kako bi lokalna uprava dobila mogućnost da aplicira za sredstva kod viših nivoa vlasti.

Takođe su planirana sredstva i za završetak radova na prvoj fazi izgradnje zatvorenog bazena. Za narednu budžetsku godinu za to se planira 150 miliona dinara. Prva faza podrazumeva završetak objekta u konstruktivnom smislu, a nakon toga sledi apliciranje i za drugu fazu, što znači obezbediti novac za bazensku tehniku, grejanje i završne građevinske radove.

Planirana su i sredstva u visini od 6 miliona dinara za revitalizaciju gradskog parka u Bačkoj Topoli. Prvi korak treba da bude izrada projektno – tehničke dokumentacije, u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Novi Sad. Određena sredstva predviđena su i za nesmetano funkcionisanje mesnih zajednica, ustanova, institucija čiji je osnovač opština Bačka Topola, tako i sporta i civilnih udruženja.

Što se tiče kapitalnih projekata, tokom sledeće godine krenućemo i sa izgradnjom gasovodne mreže u svim naseljima opštine. Ugovor sa Srbijagasom je potpisan, u toku je izrada dokumentacije, a u martu ili aprilu izgradnja treba da krene.

Radovi treba da otpočnu i na brzoj pruzi. Izvođač je kineska kompanija Šang Dong, čiji su predstavnici kontaktirali lokalnu upravu, a nagoveštaj je da će u Industrijskoj zoni zakupiti parcelu za izgradnju betonske baze i uspostavljanje Logističkog centra, zaključio je Satmari.

 

4 komentara

 1. Ovaj jedino valja u celoj upravi. Bravo mali sam tako nastavi.

   
 2. PETAR VELIKI

  KOLIKO ĆETE SVOJI DA „UHLEBITIE“ SAMO TO VAS ZANIMA A BAŠ VAS BRIGA ŠTO I DAN DANAS NE MOŽEMO DA DIŠEMO OD SMRADA!!!
  SMRAD DA VAS BUDE!!!!

   
 3. Nema borbe
  Nema rata
  Bez Satmari
  Komandanta

   
 4. но пасаран

  Zaista originalno……ta je pesmica korišćena za kišlindera.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *