U subotu, 4. septembra, održaće se tradicionalno takmičenje u kuvanju ribljeg i bubac paprikaša na Zobnatičkom jezeru.
Početak manifestacije zakazan je za 11.00 časova, kada počinje kuvanje bubac paprikaša. Kotizacija po ekipi iznosi 2.000 dinara, a učesnici dobijaju 4 kg mesa i hleb.
Prva nagrada za najbolji bubac paprikaš iznosi 5.000 dinara, druga 3.000 i treća nagrada 2.000 dinara.
Nakon toga, u 16.30 časova počine kuvanje ribljeg paprikaša, poznatijeg kao „Zlatni kotlić Bačke“. Kotizacija po ekipi iznosi 2.500 dinara, a učesnici dobijaju 3 kg šarana i hleb.
Prvo mesto za najbolji riblji paprikaš dobija 7.000 dinara, drugo mesto 3.500 dinara i treće mesto 2.500 dinara.
Oba kotlića se kuvaju na gas koji su ekipe dužne da obezbede same sebi.
Prijave ekipa traju do 3. septembra.
Celokupnu manifestaciju pratiće muzički program, a u toku dana biće prodaja tombola i izvlačenje istih.