SARMIJADA 2018

I ove godine u organizaciji Udruženja Origo Bačka Topola, uz podršku Turističke organizacije Bačke Topole i Doma kulture održaće se 6. po redu Sarmijada. Ova manifestacija je zakazana za subotu, 3. novembar, a održaće se na prostoru Vašarišta u Bačkoj Topoli.

Foto: sarmijada.com

Program ovogodišnje Sarmijade je sledeći:

7:30 Pripreme za takmičenje u kuvanju

9:30 SVEČANO OTVARANJE

10:30 Takmičenje u držanju kupusa

12:00 Orkestar “Szóljon hát a nóta!”

13:00 Uzimanje uzoraka i ocenjivanje

14:00 Takmičenje u rendanju kupusa

14:30 Garavi Sokak koncert

16:00 Proglašenje rezultata

Pored takmičarskog dela i zabavnog programa za posetioce, ovogodišnju Sarmijadu će upotpuniti Vašar rukotvorina, Gastro vašar i program za decu.

Foto: sarmijada.com

Pravila takmičenja

Za takmičarski deo se mogu prijaviti ekipe koje imaju od 5 do 10 članova, a kotizacija za učešće iznosi 2500 dinara po ekipi. Iznos kotizacije obezbeđuje 2,5 kg mlevenog mesa, ogrev i hleb, a ostale sastojke obezbeđuju ekipe (kiseli kupus ili slično -spanać, list vinove loze, itd., začine, kotlić, pribor, garniture za sedenje i ostale potrepštine).

U svakoj ekipi treba da postoji jedan glavni kuvar, dok će ostali biti pomoćnici.

Takmičenje je organizovano u tri kategorije:
1. Klasična sarma (u kupusu),
2. Neobična sarma (u vinovoj lozi, spanaću ili nešto drugo po izboru učesnika),
3. Posna sarma (vegetarijanska).

U 3. kategoriji (posna- vegetarijanska sarma) kotizacija je 500 dinara.

Rok za prijavu takmičarskih ekipa je četvrtak, 1. novembar 2018.. Više informacija u vezi takmičenja u kuvanju i prijava može se dobiti pozivom na broj 024/ 713-515 ili putem i-mejl adrese [email protected].

Foto: sarmijada.com

Organizatori spremno očekuju veliki broj posetilaca pa je ove godine obezbeđeno i rezervisanje porcija sarme. Detaljnije informacije o ovoj mogućnosti mogu se dobiti na web stranici www.sarmijada.com.

 

 

Jedan komentar

  1. Vladimir Bukvic

    Gledam ovaj plakat pa me interesuje u kojoj DRZAVI SE ODRZAVA OVA MANIFESTACIJA ?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *