Udruženje „Origo” iz Bačke Topole 5. novembra organizuje IV Sarmijadu, koja će i ove godine biti održana kod restorana Capriolo. Kao centrlana takmičarska disciplina i ove godine je takmičenje u kuvanju sarme, a već sada mogu da se prijave petočlane ekipe, uz kotizaciju od 2500 dinara po ekipi. Takmičari dobijaju 2,5 kg mlevenog mesa, ogrev i hleb, a ostale sastojke obezbeđuju sami. U svakoj ekipi treba da postoji glavni kuvar. Takmičenje se organizuje u 3 kategorije: klasična sarma u kupusu, neobična sarma u vinovoj lozi, spanaću ili sličnom i posna sarma za koju je kotizacija 500 dinara. Rok za prijavu je 2. novembar, a za više informacija u vezi sa učešćem i prijavom može se dobiri pozivom na broj 060/3334-524. Pored toga, biće održano i takmičenje u rendanju kupusa, Vašar rukotvorina, kao i program za decu. Učesnici i posetioci uživaće i u muzičkom delu programa. Nastup grupe Garavi sokak na programu je od 17 časova.