KK,,Radnički“ (Kovin)-KK,,Topola“ 81:74

Košarkaši Topole su u 22. kolu Prve srpske lige-sever gostovali u Kovinu najprijatnijem iznanađenju ovogodišnjeg prvenstva, ekipi Radničkog i na kraju pretrpeli poraz rezultatom 81:74.

kk topolaPrva četvrtina je u potpunosti pripala domaćim košrkašima. Na krilima beka Samardžića koji je sa lakoćom probijao odbranu Topole Kovinci su ovaj period igre rešili u svoju korist rezultatom 28:17. Već na samom startu 2. četvrtine domaći tim dolazi i do rekordnih +15 (35:20). Tek tada su se probudili Topolčani i počeli da igraju znatno bolje i kvalitetnije u oba pravca. Za nepune 3 minute napravili su seriju od 10:0 i potpuno se vratili u meč. Na poluvremenu je ekipa Radničkog ipak imala lepu prednost od 47:38, pre svega zahvaljujući lošoj odbrani košarkaša Topole i čak 16 prodanih lopti. Početak 2. poluvremena u potpunosti je pripao Topolčanima i tako je bilo do samog finiša 3. četvrtine. Domaća ekipa je za skoro 7 minuta igre uspela da ubaci svega 1 poen sa linije slobodnih bacanja. Na drugoj strani razigrao se Ilija Hinić koji je bio nerešiva enigma za domaći tim i zahvaljujući njemu Topola je preokrenula tok utakmice i rezultat u svoju korist (48:51). Kovinci nošeni navijanjem svojih navijača ipak su se trgli i do kraja 3. perioda igre vratili prednost u svoju korist (65:60). Obe ekipe su silno želele trijumf u ovom susretu, pa su zbog te prevelike želje u poslednjih 10 minuta napravili veliki broj grešaka u napadu. Kod rezultata 76:72 za domaće na 3 minute pre kraja obe ekipe po pet napada nisu realizovali. Na kraju su smireniji bili domaći košarkaši koji su slavili još jednu pobedu koja ih je učvrstila na 4. mestu prvenstvene tabele. U domaćoj ekipi Grujević je zabeležio 14 poena, a po 12 su postigli kapiten Zafirović,Samardžić i Papić. U ekipi Topole najraspoloženiji za igru bio je Ilija Hinić koji je ubacio 22 poena, a po 15 su dodali Savić i Turbić.

Košarkaši Topole u narednom kolu, u subotu 01.04.2017. sa početkom od 17h dočekuju ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja koja se grčevito bori za opstanak u ligi, ali i Topolčanima je preko potrebna pobeda u ovom susretu za miran finiš sezone. Zato apel svima koji vole košarku i kome je plavo-bela boja na srcu da dođu i budu šesti igrač Topolčanima u ovom veoma vašnom susretu po njih.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *