KK „Topola“ – KK „Sveti Đorđe“ 81:77

Košarkaši Topole su u derbiju 5. kola Prve srpske lige – sever u jednoj dramatičnoj i neizvesnoj utakmici savladali ekipu Svetog Đorđa iz Žitišta, jednog od pretendenata za plasman u viši rang rezultatom 81:77 i tako zabeležili četvrti trijunf uz jedan poraz.

Topolčani su nervozno ušli u ovaj meč i posle nepuna tri minuta na semaforu je stajalo 0:10. Tada kapiten Radović, inače najefikasniji igrač ovog susreta sa 25 postignutih poena postiže prve poene za domaći tim i tako pokreće svoje saigrače da dostignu rivala. Međutim, iskusna ekipa iz Žitišta predvođena Čučom, Boljcem i Ugričićem kontroliše dešavanja na parketu sale OŠ „Čaki Lajoš“ i sasvim zasluženo vodi posle prvih 10 minuta igre 22:16.

U drugoj četvrtini domaćin pojačava odbranu što je urodilo plodom i uhvaćen je priključak. Na 2,30 minuta pre poluvremena pogodcima Prlje sa linije slobodnih bacanja Topola prvi put dolazi do prednosti na ovom susretu 32:31. Potom igra koš za koš, a Radović košem u poslednjoj sekundi prvog poluvremena dovodi domaćina u vođstvo 38:37.

Treća četvrtina potpuno izjednačena što govori i rezultat ovog perioda igre 18:17 za domaćina. Početak ovog perioda igre pripao je gostima iz Žitišta, a finiš Topolčanima.

Na početku poslednje četvrtina Topola pravi mini seriju i odlazi na +8 (62:54). Mnogi u Sali su tada pomislili da će košarkaši Topole zabeležiti novu pobedu i lako privesti utakmicu kraju, medjutim tako nije mislila i iskusna ekipa Svetog Đorđa, koja je polako krckala prednost domaćina i potpuno se vratila u meč. Tačno 25 sekundi pre kraja susreta hladan tuš za sve prisutne u sali, Čuč pogađa trojku i dovodi goste u minimalno vođstvo 75:76.  Odgovornost na sebe preuzima najmlađi prvotimac Topole Turbić, na 16 sekundi do kraja  fauliran je u prodoru ka košu rivala, siguran je oba puta sa linije penala 77:76. Potom je fauliran centar gostiju, koji je polovičan sa linije slobodnih bacanja i na 12 sekundi pre kraja rezultat na semaforu je 77:77. Turbić je ponovo fauliran i sa nova dva pogotka, donosi prednost 79:77. I onda trenutak odluke na 2.5 sekundi pre kraja fauliran je bek Svetog Đorđa Krstanović, nije izdržao pritisak, promašio oba slobodna bacanja i lopta je u rukama Radovića koji je fauliran i sa dva ubačena slobodna bacanja stavlja tačku na ovaj izuzetno uzbudljiv i interesantan meč.

U sledećem kolu košarkaše Topole očekuje još jedan derbi, kada u Srbobranu gostuju ekipi Akademika. Obe ekipe do sada su zabeležile po četiri pobede i jedan poraz.

Piše: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *