Portugalska fabrika za proizvodnju auto delova stiže u Bačku Topolu

Portugalska kompanija Soplast Moura Moutinho & Morais stiže u Bačku Topolu

Portugalska kompanija Soplast Moura Moutinho & Morais proširuje svoje poslovanje u Srbiji kupovinom dve parcele u industrijskom parku u Bačkoj Topoli.

Na ovim parcelama kompanija planira izgradnju fabrike za proizvodnju auto delova, čime se otvara nova mogućnost za industrijski i ekonomski rast ovog kraja.

Juče, 19. septembra, predsednik opštine Bačka Topola Adrian Satmari i predstavnici kompanije Soplast Moura Moutinho & Morais potpisali su kupoprodajni ugovor. Ovaj korak označava početak saradnje koja će doneti značajna ulaganja i nova radna mesta za lokalnu zajednicu.

Naredna faza u projektu je nabavka neophodne projektne dokumentacije i dozvola, nakon čega će uslediti početak izgradnje fabrike. U prvoj fazi poslovanja, fabrika će zapošljavati oko 60 radnika, a kompanija već razmatra mogućnost budućeg proširenja proizvodnje i broja zaposlenih.

Ovaj projekat deo je strateškog razvoja industrijskog parka u Bačkoj Topoli, koji privlači međunarodne investitore i doprinosi jačanju lokalne ekonomije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *